Σάββατο 02.12.2023 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Στο επίκεντρο η πολιτική προστασία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ27.09.2023 | 5:40 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Οριζόντια προτεραιότητα όλων των πολιτικών» της κυβέρνησης χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την Πολιτική Προστασία, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο χθες το πρωί, εν μέσω και της κακοκαιρίας Elias, που πλήττει από κυρίως την Κεντρική Ελλάδα.

«Στο πνεύμα αυτό θα υπάρξουν και σύντομα κάποιες ανακοινώσεις», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι «ο κρατικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί στις περιοχές που πλήττονται» από το τρέχον κύμα κακοκαιρίας.

Παράλληλα, εξέπεμψε το μήνυμα ότι «η κυβέρνηση από τη μια διαχειρίζεται κρίσεις αλλά από την άλλη διατηρεί απόλυτη προσήλωση στις μικρές και μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών και τη λειτουργία του κράτους».

Στο πλαίσιο αυτό έκανε ειδική αναφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει ένα σύστημα «καινοτόμο και αδιάβλητο» για την επιλογή των διορισμένων διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου, αλλά και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την ίδρυση 17 ειδικών μονάδων αντιμετώπισης των εγκεφαλικών με αποκλειστικό αντικείμενο τη συγκεκριμένη απειλή.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης