Σάββατο 23.01.2021 | Εορτάζουν: Αγαθάγγελος, Αγαθαγγέλα, Αγαθαγγέλη, Διονύσιος, Διονύσης, Νιόνιος, Νύσης, Ντένης, Διονυσία, Διονυσούλα, Νύσα, Σίσσυ, Ντενίζ

Στο επίκεντρο τα προβλήματα των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ

ΤΟΠΙΚΑ14.02.2020 | 5:40 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τη στήριξη του προς τους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ του Δήμου εξέφρασε το δημοτικό συμβούλιο Τρικκαίων στην διάρκεια της χθεσινοβραδινής του συνεδρίασης, ζητώντας οριστικοποίηση των εργασιακών τους σχέσεων.

Το θέμα τέθηκε στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα τονίστηκε από όλες τις παρατάξεις τους Σώματος, η αναγκαιότητα επίλυσης του σοβαρού θέματος που ανακύπτει με τα εργασιακά. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, «οδηγός» μπορεί να είναι οι αντίστοιχες ρυθμίσεις που έγιναν για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα (προκήρυξη 3Κ). Δηλαδή, μια ισχυρή μοριοδότηση, που ουσιαστικά προωθεί τη λήξη της αγωνίας των από χρόνια εργαζομένων, καθώς το Σύνταγμα απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Ως γνωστόν, μέχρι τώρα, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς και στο «Βοήθεια στο Σπίτι»,  οι συμβάσεις ανανεώνονται συνεχώς, καθώς πρόκειται για ευρωπαϊκά προγράμματα. Όμως, όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, το συγκεκριμένο πρόγραμμα με τα ΚΔΑΠ χρηματοδοτείται κατά 80% από εθνικούς πόρους, που σημαίνει ότι είναι ευκολότερη η επίλυση προβλημάτων. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, ο κ. Παπαστεργίου τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου, συμβατού με τον ανταγωνισμό, με δεδομένη την ύπαρξη πολλών ιδιωτικών ΚΔΑΠ ανά την Ελλάδα. Υπενθύμισε, πάντως, δύο στοιχεία που διαφοροποιούν τον Δήμο Τρικκαίων. Το πρώτο, ότι στην περιοχή λειτουργεί μόνο ένα ιδιωτικό ΚΔΑΠ, απόδειξη του ότι, όταν οι δομές του Δήμου λειτουργούν με άψογο τρόπο «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε».
Το δεύτερο, ότι στον Δήμο Τρικκαίων, από το 2015 με τη μεταφορά της λειτουργίας τους στα σχολεία, αυξήθηκαν οι θέσεις και πλέον εκατοντάδες παιδιά παρακολουθούν τις δραστηριότητες στα ΚΔΑΠ. Επεσήμανε, ακόμη, ότι οι δομές αυτές είναι χρήσιμες και σημαντικές, με τα Τρίκαλα να δείχνουν και πάλι την αξία τους, με δεδομένο και  ότι σχεδόν αυτοχρηματοδοτούνται.
Επίσης ο κ. Παπαστεργίου πληροφόρησε τους παριστάμενους, συμβούλους και πολίτες, ότι έγιναν ήδη ανάλογες συζητήσεις της ΚΕΔΕ με την Ομοσπονδία των εργαζομένων, με τον πρωθυπουργό και η ΚΕΔΕ έχει εκδώσει σχετικό ψήφισμα προσφάτως.
Η συζήτηση έγινε παρουσία πλήθους εργαζομένων στα ΚΔΑΠ (περίπου 74 αφορά το θέμα στα Τρίκαλα), μετά από τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας αντιδημάρχου Τρικκαίων κ. Γεωργίας Κοτρώνη – Μπαλοδήμου. Τοποθετήθηκαν θετικά στην ομόφωνη απόφαση, οι επικεφαλής των παρατάξεων κ. Κρεμμύδας, Καΐκης, Μετσιμέας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γκουγουστάμος, Σπανός, Σακκάς, Παναγιώτου, Χαχάμης, ο πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων κ. Β. Κωστίκας, εκπρόσωπος των εργαζόμενων και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων και δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Οικονόμου.

 

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ Nature Spot e-shop