Κυριακή 24.10.2021 | Εορτάζουν: Σεβαστιανή, Σεβαστίνα, Σεβαστιάνα, Σεβαστή, Σέβη, Σεβούλα, Σεβαστούλα

Στο επίκεντρο τα προβλήματα του ΟΑΕΔ Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ21.09.2018 | 5:23 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αθανάσιο Ηλιόπουλο είχε οι Τρικαλινοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη και Σάκης Παπαδόπουλος, με αντικείμενο την ενίσχυση του ΟΑΕΔ Τρικάλων, αλλά και των δομών που βρίσκονται υπό την εποπτεία του.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση οι δύο βουλευτές ανέλυσαν τα προβλήματα που εντόπισαν, κατά τις επαφές τους με στελέχη του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ Τρικάλων, αλλά και με τους παιδαγωγούς και τους εργαζόμενους στον βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ στην πόλη. Ιδιαίτερα, ως προς τα προβλήματα του βρεφονηπιακού σταθμού, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε στο στόχο της άμεσης ενίσχυσης του και σε κτιριακό και σε στελεχιακό επίπεδο, ώστε να αυξηθεί σημαντικά η δυνατότητα φιλοξενίας νηπίων και να μπορέσει να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του, σε ακόμα περισσότερες οικογένειες.

Παράλληλα, έγινε συζήτηση για τις τρέχουσες εξελίξεις στο πεδίο της απασχόλησης, με δεδομένη την θετική πορεία σε ότι αφορά την αποκλιμάκωση της ανεργίας στο 19%, την ενίσχυση της θέσης των εργαζομένων με τις νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την ψήφιση των ρυθμίσεων για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου. Όπως τονίστηκε, η αύξηση των μισθών των εργαζομένων, η εντατικοποίηση των ελέγχων στο πεδίο της αδήλωτης εργασίας και η αξιοποίηση σημαντικών χρηματοδοτήσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης αποτελούν τα τρία βασικά εργαλεία για την ακόμα μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας. Ιδιαίτερα ως προς το ζήτημα των νέων προγραμμάτων που μπορούν να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ που είναι ανοικτά ή αναμένεται να ξεκινήσουν αυτή την περίοδο και τα οποία αφορούν σε τρεις πυλώνες. Στην επιβράβευση των επιχειρήσεων που διατηρούν θέσεις εργασίας, στην πρόσληψη νέων επιστημόνων και στην ενίσχυση της προσπάθειας επανεκκίνησης της επιχειρηματικής δράσης. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά τους, υπογράμμισαν την διαρκή θετική δράση του Υπουργείου Εργασίας, σε σχέση με την αποκατάσταση των μνημονιακών αδικιών στην αγορά εργασίας, ενώ τόνισαν την ανάγκη η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί και να ενταθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop