Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Στο επίκεντρο τη δημόσια υγεία βάζει η Περιφέρεια

ΤΟΠΙΚΑ05.11.2019 | 4:00 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Στο επίκεντρο βάζει την δημόσια υγεία η Περιφέρεια Θεσσαλίας και για αυτό το λόγο με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού, ξεκινά κύκλο συσκέψεων ανά περιφερειακή ενότητα.

Στόχος των συσκέψεων αυτών είναι η λεπτομερής καταγραφής της υφιστάμενης κατάσταση στην υγεία σε κάθε νομό, ώστε να ιεραρχηθούν οι προτεραιότητες και η Περιφέρεια να προχωρήσει με ολοκληρωμένο σχεδιασμό στη χρηματοδότηση νέων έργων και παρεμβάσεων για την αναβάθμιση και τον εξοπλισμό των δημόσιων Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Όσο για το πότε θα πραγματοποιηθούν οι συσκέψεις, αυτό σχετίζεται άμεσα με την οριστικοποίηση των ανακοινώσεων για τις νέες διοικήσεις των νοσοκομείων, που τοποθετούνται χρονικά το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας μόνο από το ΕΣΠΑ 2014-2020 έχει διαθέσει  12 εκατομμύρια ευρώ για την  αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και τον εξοπλισμό των δημόσιων Νοσοκομείων με προηγμένο  ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Μάλιστα, αν δούμε συνολικά τα έργα τα τελευταία χρόνια τότε έχουν διατεθεί πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου «η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τη δημόσια υγεία. Θέλουμε όλοι οι Θεσσαλοί πολίτες, είτε κατοικούν στα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομακρυσμένο χωριό  να αισθάνονται ασφαλείς, ότι σε κάθε πρόβλημα υγείας που θα προκύψει, θα βρουν λύση και θα τύχουν υψηλής ποιότητας περίθαλψης μέσα από το δημόσιο σύστημα υγείας».

Σε συνάντηση μάλιστα με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη σημείωσε ότι «συγχρονίζουμε τα Νοσοκομεία με την εποχή μας γιατί  θεωρούμε ότι σύγχρονο είναι το κράτος εκείνο όπου οι πλούσιοι αναζητούν υπηρεσίες  στα δημόσια νοσοκομεία και όχι ένα κράτος όπου οι φτωχοί αναγκάζονται να προσφεύγουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία».

«Χρηματοδοτούμε έργα ουσίας, με κοινωνικό πρόσημο, στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες όλης της κοινωνίας. Εργαζόμαστε καθημερινά, με πνεύμα συνεργασίας, με στρατηγική και προσανατολισμό στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, προκειμένου να μειώσουμε τις ανισότητες και να αναβαθμίσουμε το επίπεδο των δημόσιων ιατρικών υπηρεσιών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η δημιουργία του Ογκολογικού Κέντρου για τη θεραπεία και την ίαση του καρκίνου αποτελεί ένα έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες όλων των ανθρώπων. Είναι η ελπίδα για να συγχρονιστεί η Ελλάδα με τις προηγμένες επιστημονικά χώρες, για την πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και ίαση του καρκίνου. Αναμένουμε το «πράσινο» φως από το Υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση του μεγάλου ανθρώπινου έργου» συμπλήρωσε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης