Κυριακή 04.06.2023 | Εορτάζουν: Μάρθα

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Στο επίκεντρο της συζήτησης η νέα ΚΑΠ

ΤΟΠΙΚΑ10.04.2023 | 6:15 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η σημασία της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2021-2027 για τη χώρα μας, αναλύθηκε κατά την εκδήλωση που πραγματοποίησε στην Φαρκαδόνα το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου η Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι κι όσοι εμπλέκονται με τον πρωτογενή τομέα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την νέα ΚΑΠ και τις αλλαγές που επιφέρει τα επόμενα χρόνια στους αγροτοκτηνοτρόφους. Αλλαγές, που, όπως υπογραμμίστηκε από τους ομιλητές, δεν θα αφήσουν αλώβητους τους αγροτοκτηνοτρόφους, μια και αναμένεται να δημιουργήσουν μικρά και μεγάλα προβλήματα. Οι παρόντες είχαν και την ευκαιρία να καταθέσουν τις απορίες τους και να λάβουν τις κατάλληλες απαντήσεις από ειδικούς.
Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και έλαβαν μέρος οι: Λίνα Αγγελοπούλου, Αναπληρώτρια Γραμματέας Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Χρήστος Παναγούλης, γεωπόνος, μέλος του ΓΕΩΤΕ.
Όπως αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων στην εκδήλωση οι περιορισμοί και οι πολλές προϋποθέσεις που θέτει η νέα ΚΑΠ στην κατανομή των επιδοτήσεων, δημιουργούν μεγάλα εμπόδια για την είσπραξη των ενισχύσεων. Ωστόσο σήμερα για να βγει κερδισμένος ο πρωτογενής τομέας από όλη αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να διατηρηθούν, οι ενισχύσεις για την Ελλάδα στο επίπεδο. Κατά την εκδήλωση έγινε λόγος για μια δύσκολη εξίσωση που καλούνται να λύσουν οι αγρότες. Είναι απαράδεκτο και αδικαιολόγητο οι ψηφιακές πλατφόρμες να δημιουργούν εμπόδια. Στόχος της χώρας μας θα πρέπει να είναι η απλοποίηση των διαδικασιών, ο περιορισμός της ψηφιακής γραφειοκρατίας και η δημιουργία ενός νέου μοντέλου συν-εργατικότητας και καινοτομίας.
Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του μέλους της Ν.Ε. Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χρήστο Καραμάνο, ο οποίος επικεντρώθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία, ταυτόχρονα κι όλων εκείνων των ανθρώπων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα. Κατηγόρησε την κυβέρνηση κάνοντας λόγο, αντί να λύνει τα προβλήματα, αυτή δημιουργεί νέα σοβαρότερα, γονατίζοντας τους μικρομεσαίους αγρότες, επαγγελματίες, υπαλλήλους.
Αναφορά στο παρελθόν αλλά και στο σήμερα πραγματοποίησε κατά την ομιλία της, η Λίνα Αγγελοπούλου, Αναπληρώτρια Γραμματέας Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Κατηγόρησε ΝΔ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με τις πολιτικές τους δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο, σημειώνοντας των πολλών άλλων που ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να τιμήσει το συμβόλαιο που υπέγραψε χρόνια πριν με την Ελληνίδα και Έλληνα αγρότη, ως υποχρέωση απέναντι στον ιδρυτή του κόμματος Ανδρέα Παπανδρέου, που προσέφερε τόσο πολλά αφενός στους αγροτοκτηνοτρόφους, αφετέρου στο πρωτογενή τομέα.
Η ίδια απηύθυνε κάλεσμα σε όλο τον αγροτικό κόσμο και τους πολίτες να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δίνοντας την μάχη σε κάθε επίπεδο. «Θέλουμε μια κυβέρνηση δίπλα στον αγροτοκτηνοτρόφο, δίπλα στον εργαζόμενο, δίπλα στους νέους, δίπλα σε όλη την κοινωνία. Δίνουμε την μάχη σε κάθε επίπεδο για να ήμαστε οι πρωταγωνιστές την επόμενη ημέρα”, σημείωσε η Αγγελοπούλου.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Χρήστος Στεφόπουλος, Υπεύθυνος Οργανωτικού Θεσσαλίας, καλώντας τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στις πλάτες τους, μεταφέροντας τις θέσεις και τις προτάσεις του σε κάθε γωνιά του νομού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης