Πέμπτη 27.01.2022 | Εορτάζουν: Χρυσόστομος, Χρυσοστόμης, Χρυσοστόμη, Χρυσοστομία, Χρυσοστομίτσα

Στο επίκεντρο το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου

ΤΟΠΙΚΑ26.09.2019 | 5:03 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μπορεί να ήταν μια ανώδυνη διαδικασία η επιλογή αντιδημάρχων και προέδρων για την περίπτωση του Δήμου Πύλης, ωστόσο δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο με το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου και την ανάληψη της προεδρίας της μονομετοχικής για την οποία ακόμη δεν υπάρχει κάποια καταληκτική πρόταση παρά το ότι πλησιάζει ο καιρός που θα πρέπει να λειτουργήσει το χιονοδρομικό.

Ακόμη είναι έντονες οι διεργασίες γύρω από το ποιος θα αναλάβει αυτή τη νευραλγική θέση με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά. Ανάμεσα σε αυτά, και να προχωρήσει η ανάθεση της ευθύνης σε κάποιον εκτός δημοτικού συμβουλίου που θα έχει όμως τις γνώσεις και το χρόνο της διαχείρισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις συζητήσεις που έχουν γίνει, κατατέθηκε πρόταση κατάργησης της Μονομετοχικής ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο να περάσει στην πλήρη δικαιοδοσία του Δήμου Πύλης.

Αυτό για διάφορους λόγους: Κάτι τέτοιο θα αφαιρούσε την απόλυτη οικονομική ευθύνη από το πρόσωπο του προέδρου ενώ – όπως επισημαίνουν δημοτικοί σύμβουλοι – ο Δήμος Πύλης, μπορεί να στηρίξει άμεσα οικονομικά τις υποχρεώσεις του Χιονοδρομικού, όπως για παράδειγμα, καλύπτοντας το ελάχιστο χρέος που έχει μείνει (περίπου 80.000), αλλά και μέσα από την απασχόληση δημοτικών υπαλλήλων για τις ανάγκες τις διαχείρισης.

Αναμένονται με ενδιαφέρον αποφάσεις που από ότι φαίνεται θα αλλάξουν σημαντικά τα δεδομένα για την σημαντικότερη τουριστική δομή του ορεινού όγκου της Πύλης. Το θέμα θα συζητηθεί αφενός στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας και αφετέρου, την ερχόμενη εβδομάδα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου και θα ληφθούν οι αντίστοιχες αποφάσεις. Μαζί με το Χιονοδρομικό Κέντρο θα οριστούν και οι επιτροπές που θα αναλάβουν τη διαχείριση θεμάτων του δήμου Πύλης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020