Τετάρτη 29.06.2022 | Εορτάζουν: Πέτρος, Πετρής, Πετράς, Πετράκης, Πετρουλάς, Πετρίνος, Πέτρα, Πετρούλα, Πετρία, Πετρίνα, Παύλος, Πώλ, Παυλίνα, Πωλίνα, Παύλιανη

Στο επίκεντρο το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου

ΤΟΠΙΚΑ29.08.2019 | 2:18 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μπορεί να ήταν μια ανώδυνη διαδικασία η επιλογή αντιδημάρχων και προέδρων για την περίπτωση του Δήμου Πύλης, ωστόσο δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο με το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου για το οποίο μάλιστα αφιερώθηκε και ολόκληρη συνεδρίαση των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής.

Η προεδρία προβλεπόταν να περάσει στα χέρια του κ. Κώστα Ούτρα δεδομένου ότι ήρθε πρώτος σε ψήφους, ωστόσο κάτι τέτοιο στάθηκε δύσκολο. Κάπως έτσι ξεκίνησε η συζήτηση γύρω από το ποιος θα αναλάβει αυτή τη νευραλγική θέση με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά πλέον.

Ανάμεσα σε αυτά, και να προχωρήσει η ανάθεση της ευθύνης σε κάποιον εκτός δημοτικού συμβουλίου που θα έχει όμως τις γνώσεις και το χρόνο της διαχείρισης.

Καταργείται η Μονομετοχική;

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις συζητήσεις που έχουν γίνει, κατατέθηκε πρόταση κατάργησης της Μονομετοχικής ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο να περάσει στην πλήρη δικαιοδοσία του Δήμου Πύλης.

Αυτό για διάφορους λόγους: Κάτι τέτοιο θα αφαιρούσε την απόλυτη οικονομική ευθύνη από το πρόσωπο του προέδρου ενώ – όπως επισημαίνουν δημοτικοί σύμβουλοι – ο Δήμος Πύλης, μπορεί να στηρίξει άμεσα οικονομικά τις υποχρεώσεις του Χιονοδρομικού, όπως για παράδειγμα, καλύπτοντας το ελάχιστο χρέος που έχει μείνει (περίπου 80.000), αλλά και μέσα από την απασχόληση δημοτικών υπαλλήλων για τις ανάγκες τις διαχείρισης.

Η συζήτηση πάντως μόλις ξεκίνησε, ωστόσο αναμένονται με ενδιαφέρον αποφάσεις που από ότι φαίνεται θα αλλάξουν σημαντικά τα δεδομένα για την σημαντικότερη τουριστική δομή του ορεινού όγκου της Πύλης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Αλλάζω συσκευή - Ανακυκλώνω Αλλάζω συσκευή