Κυριακή 24.09.2023 | Εορτάζουν: Θέκλα, Κόπρος, Κόπρις, Μυρσίνη, Μυρτώ, Μυρτιά, Μυρτιδιώτισσα, Μύρτα, Μυρσώ, Μέρσα, Αμερισούδα, Αμερσούδα, Αμέρσσα, Αμέρσα, Πέρσης, Περσεφόνη, Πέρσα, Πέρση

Στο επίκεντρο το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ10.07.2018 | 5:25 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Εκτός των υπολοίπων θεμάτων που θα συζητήσει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις 11 και 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός «έχει ως πρώτιστη προτεραιότητα του το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παρανόμως στην Τουρκία εδώ και τέσσερις μήνες», δήλωσε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Υπογράμμισε ότι «το ζήτημα θα τεθεί σε όλες τις παρεμβάσεις και όλες τις συναντήσεις του πρωθυπουργού ώστε να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση για την απελευθέρωση τους».

Σχολίασε ότι «με δεδομένο όμως την εκκρεμή αυτή διαφορά με τη γείτονα, είναι το λιγότερο ακατανόητη αν όχι επιζήμια η παρουσία της κ. Μπακογιάννη στην τελετή ορκωμοσίας του κ. Ερντογάν χωρίς καμία συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών».

Ερωτηθείς για μία ενδεχόμενη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, υποστήριξε πως είχε συμφωνηθεί προ ημερών ότι είναι πιθανό να υπάρξει μία στο περιθώριο της Συνόδου. «Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε. Πιθανή οριστικοποίηση της συνάντησης θα γίνει εντός των επομένων ωρών. Το ζητούμενο για εμάς είναι η ατζέντα με την οποία πηγαίνουμε στη Σύνοδο, όπου στην κορυφή βρίσκεται το θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας που εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το οποίο – όπως είπε – θωρακίζει περαιτέρω τα δικαιώματα των εργαζομένων και θέτει σαφείς κανόνες σε μέχρι σήμερα απολύτως αρρύθμιστα πεδία της αγοράς εργασίας.

«Ειδικότερα με το νομοσχέδιο δημιουργείται μια νέα αρχιτεκτονική στα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία με αυστηροποίηση των προστίμων σε περιπτώσεις υποτροπής, αλλά και με δυνατότητα έκπτωσης προστίμου μόνο εφόσον προσληφθεί άμεσα ο εργαζόμενος σε θέση πλήρους απασχόλησης. Στην περίπτωση αυτή η έκπτωση του προστίμου είναι ανάλογη της διάρκειας της σύμβασης, ενώ ο εργοδότης υποχρεούται να διατηρεί το σύνολο των θέσεων εργασίας της επιχείρησης» είπε χαρακτηριστικά.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης