Παρασκευή 19.04.2024 | Εορτάζουν: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Στο φόρουμ των Δελφών ο δήμαρχος Τρικκαίων

ΤΟΠΙΚΑ27.04.2023 | 6:30 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο 8ο Οικονομικό Forum Δελφών με τίτλο «Paradigm Shifts», το οποίο πραγματοποιείται στους Δελφού, συμμετέχει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ προσκλήθηκε στη θεματική ενότητα Eyes on the Future: How Can Local Authorities Embrace Innovation and Invest on Human Capital to Spur Changes. EMPOWERING CITIES AND THE REGIONS PROGRAMMING PARTNER.

«Καινοτομία την ώρα αυτή θα πρέπει να είναι οτιδήποτε μπορεί να λύσει τα προβλήματα των δημοτών μας με εύκολο και γρήγορο τρόπο», είπε ο κ. Παπαστεργίου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, σημείωσε πως η θητεία των διοικήσεων των Δήμων, την τετραετία που πλησιάζει στην ολοκλήρωση της, κρίνεται ως «ανορθόδοξη καθώς σημαδεύτηκε από την πανδημία και την ενεργειακή κρίση.

«Ήταν μια θητεία που αμέσως μόλις βγάλαμε τις μάσκες και είπαμε ότι θα πάρουμε λίγο αέρα, ήρθε η ενεργειακή κρίση να μας κάνει να κλείσουμε πόρτες, παράθυρα, φώτα, θέρμανση. Συνεπώς ναι, επαναπροσδιορίζουμε την καινοτομία, ως τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε γρήγορα και με εύκολες διαδικασίες να λύνουμε τα προβλήματα των δημοτών μας. Στα Τρίκαλα αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να βρούμε τρόπους να φέρουμε τους πολίτες μαζί μας».

Ο πρόεδρος κ. Παπάστεργίου, στάθηκε στην σημαντική χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκηση από επενδυτικά προγράμματα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι, οι εν λόγω πρωτοβουλίες θα νοηματοδοτηθούν, αν οι πολίτες πεισθούν, ότι «πρέπει να συμπορευθούν μαζί μας, αφού πραγματικά νοιαζόμαστε και προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα, έτσι ώστε να πάμε όλοι μαζί μπροστά. Άρα καινοτομία θα είναι πλέον να πείσουμε τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τους νέους να ασχοληθούν με τα κοινά».

«Στην Ελλάδα, γίνονται περίπου 20 μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, αλλάζουν δίκτυα ύδρευσης σε πάρα πολλούς δήμους και παράλληλα γίνονται και μεγάλα ενεργειακά έργα.

Πορευόμαστε σε μια εποχή που όλοι πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες. Διότι οι ανάγκες στη χώρα είναι πολλές και οι πόλεις μας χρειάζονται δουλειά. Δεν είναι μακριά η ημέρα και η ώρα που θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε για παράδειγμα, με την ενέργεια την οποία παράγουμε από ΑΠΕ. Αλλάζει εντελώς το αφήγημα των πόλεών μας» .

Και υπογράμμισε ότι «Η Ευρωπαϊκή Αποστολή για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις- και είμαστε 6 Ελληνικές Πόλεις και μια Κυπριακή που ξεκινάμε αυτό το δρόμο, έτσι ώστε να φτάσουμε τους δείκτες που η Ευρώπη θέλει το 2050, είκοσι χρόνια νωρίτερα, το 2030- δείχνει ποιος είναι ο δρόμος».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης