Σάββατο 28.05.2022 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

Στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας για το θέμα του βιοχημικού αναλυτή ο Δήμαρχος Μετεώρων

ΤΟΠΙΚΑ03.04.2019 | 4:58 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας βρέθηκε την περασμένη Τρίτη ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Χρήστος Σινάνης, όπου είχε συνάντηση με τον Συντονιστή Διευθυντή κ. Ιωάννη Μάντζιο για ενημερωθεί για την μεταφορά μηχανήματων αιματολογικών εξετάσεων στα Πολυιατρεία του ΙΚΑ στα Τρίκαλα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΙΚ).

Το θέμα προέκυψε από σχετικό έγγραφο της 5ης ΥΠΕ, το οποίο όσον αφορά το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, έχει να κάνει με την μεταφορά του βιοχημικού αναλυτή, ενός μηχανήματος απαραίτητου για τη διενέργεια μικροβιολογικών εξετάσεων, ο αριθμός των οποίων αγγίζει τις 25.000 περίπου ετησίως.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Σινάνης, όπως προκύπτει από σχετική ενημέρωση από τον Δήμο Μετεώρων, δήλωσε εξαρχής την αντίθεσή του στη μεταφορά του εργαστηριακού εξοπλισμού, καθώς κάτι τέτοιο θα υποβάλλει τους δημότες σε μία απίστευτη ταλαιπωρία, αφού θα πρέπει να μεταβαίνουν στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, μια φορά για να δώσουν αίμα, το οποίο θα στέλνεται για ανάλυση στα Τρίκαλα, και μια δεύτερη φορά για να παραλάβουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Μια διαδικασία αδιανόητη για τους δημότες, και κυρίως για όσους κατοικούν στα χωριά του Δήμου, αλλά και για τους επισκέπτες της περιοχής.

Ακόμη ο κ. Σινάνης αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Υγείας, υπογράμμισε πως θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ως Δήμαρχος Μετεώρων, προκειμένου να συμβάλλει στη συνέχιση της ομαλούς λειτουργίας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας. Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και προσφέρθηκε ώστε ο Δήμος Μετεώρων να αναλάβει την κάλυψη των δαπανών των Αντιδραστηρίων Αιματολογικών Εξετάσεων, ακολουθώντας πάντα τις προβλεπόμενες διαδικασίες για μια τέτοια απόφαση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης