Παρασκευή 03.02.2023 | Εορτάζουν: Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα, Συμεών, Συμεώνης, Σύμος, Συμεωνή, Συμεωνία, Συμεώνα, Σύμη

Συνάντηση Βασίλη Γιαγιάκου με τον Γιάννη Κουρούπα

Στο μικροσκόπιο τα προβλήματα των ξενοδόχων

ΤΟΠΙΚΑ27.07.2022 | 6:50 μμ

Γράφει ο/η

Lenka Borysova

Γράφει ο/η Lenka Borysova

Του Λάζαρου Μάμαλη

Τα προβλήματα των ξενοδόχων του Νομού μας βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη συνάντηση (την είχε προαναγγείλει μέσω της ΕΡΕΥΝΑΣ ο κ. Γιαγιάκος), που είχαν ο πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Τρικάλων με τον πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Τρικάλων.

Είναι γνωστό ότι η εικόνα στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα της Καλαμπάκας αλλά και γενικότερα του Νομού Τρικάλων, δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που εμφανίζεται στα νησιά και στους παραθαλάσσιους προορισμού της χώρας όπου παρατηρείται το αδιαχώρητο. Στα ξενοδοχεία της περιοχής μας, η πληρότητα κυμαίνεται μεταξύ 30% και 35% γεγονός που καθιστά ζημιογόνες τις ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Ο πρόεδρος Βασίλης Γιαγιάκος και μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Τρικάλων συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Γιάννη Κουρούπα και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Ν. Τρικάλων προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος της περιοχής και ειδικότερα η Ένωση Ξενοδόχων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι μετά την παρατεταμένη περίοδο της πανδημίας που κράτησε κλειστά τα καταλύματα για μεγάλο χρονικό διάστημα και δημιούργησε τεράστιο οικονομικό πλήγμα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ήρθε μια νέα περίοδος κατά την οποία τα προβλήματα εντείνονται όλο και περισσότερο. Συζητήθηκαν οικονομικά προβλήματα που απορρέουν από την εξαιρετικά χαμηλή πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων, τις συσσωρευμένες οφειλές, τα υψηλά λειτουργικά κόστη και λοιπά θεσμικά ζητήματα λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, κατατέθηκε υπόμνημα στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Τρικάλων με αναλυτική καταγραφή των αιτημάτων της Ένωσης προκειμένου να προωθηθεί στα αρμόδια Υπουργεία για επίλυση και λήψη μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας του ξενοδοχειακού κλάδου.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα υπάρξει νέα συνάντηση για συζήτηση επί των αναπτυξιακών ζητημάτων του κλάδου που αφορούν την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας, τον τρόπο προσέλκυσης επισκεπτών και την τόνωση του οδικού τουρισμού από τα Βαλκάνια και λοιπές χώρες.

Επαφές με υπουργεία και νέα συνάντηση

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαγιάκος μιλώντας στην «Ραδιοφωνική Λέσχη», τις αμέσως επόμενες ημέρες θα διαβιβαστούν τα αιτήματα των Ξενοδόχων στα συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου να αναζητηθούν συγκεκριμένες λύσεις. Ποιες μπορεί να είναι αυτές; Η υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων, μέσω του ΟΑΕΔ, για τη στήριξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων με χαμηλές πληρότητες αλλά και η διευκόλυνση, ίσως μέσω ενισχύσεων, στους Βαλκάνιους επισκέπτες να έρθουν οδικώς και να μείνουν στα Μετέωρα.

Ο κ. Γιαγιάκος τόνισε, ότι αφού υπάρξει ένας κύκλος επαφών με τα υπουργεία προκειμένου να διερευνηθούν οι πιθανές λύσεις, θα γίνει και δεύτερη συνάντηση κατά την οποία θα συζητηθούν εκ νέου τα προβλήματα και θα τεθούν στο τραπέζι οι πιθανές και εφικτές λύσεις για την ενίσχυση ενός κρίσιμου για την τοπική οικονομία της Καλαμπάκας αλλά και γενικότερα του Νομού, τομέα όπως είναι ο τουρισμός.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ