Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ26.06.2018 | 6:35 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται πως υπάρχει plan b. Αυτό σχετίζεται και με το «σκοπιανό». Ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να κάνει τη χάρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ψηφίσει αυτός τη συμφωνία των Πρεσπών. Όχι ότι δεν μπορεί να την περάσει και χωρίς της ψήφους των ΑΝΕΛ, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενό του.

Θέλει να στριμώξει τον Μητσοτάκη. Είναι πια φανερό ότι θα πάει στις εκλογές πριν τη ψήφιση της συμφωνίας ούτως ώστε να παραλάβει την «καυτή πατάτα» της ψήφισής της ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος, αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

 

Ο τελευταίος βγήκε προχθές στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, στη νύφη του την Κοσιώνη και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία είτε πριν είτε μετά τις εκλογές. Σε περίπτωση που όντως ο κ. Τσίπρας προκηρύξει πρόωρες εκλογές πριν τη ψήφιση της συμφωνίας τότε το δίλημμα για τον κ. Μητσοτάκη θα είναι αμείλικτο. Να ψηφίσει τη συμφωνία και να χάσει τη μισή κοινοβουλευτική του ομάδα ή να μη την ψηφίσει και να βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα ευρωπαίων εταίρων και μη;

 

Όπως κι αν έχει η διαχείρισή της από τον κ. Μητσοτάκη θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Τόσο δύσκολη που ενδεχομένως να του στοιχίσει και την πρωθυπουργία!

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης