Παρασκευή 02.12.2022 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Θεσσαλών εκπρόσωπος του Δ. Πύλης

ΤΟΠΙΚΑ14.08.2018 | 12:19 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Θεσσαλών στην Καρδίτσα παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύλης, Αθανάσιος Κωστάκης,  ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Πύλης κ. Κωνσταντίνου Μαράβα.

Προέβη σε χαιρετισμό λέγοντας τα κάτωθι:

« Σεβαστοί Πατέρες της Εκκλησίας, κ. Αλεξάκο  Δήμαρχε Καρδίτσας κ. Πρόεδρε της Παγκόσμιας  Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, αγαπητέ κ. Διαμαντή ,

Εκλεκτοί Σύνεδροι,

Πριν  πέντε χρόνια έγινε το 5ο Συνέδριο σας στον Δήμο Πύλης.

Μεταφέρω τις ευχές του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Μαράβα, πρώτον για την επιτυχία των εργασιών  σας και δεύτερον μεταφέρω την πρόσκληση του για φιλοξενία του 11ου Συνεδρίου σας πάλι στην Πύλη.

Κυρίες και κύριοι,

Οι απόδημοι Θεσσαλοί πατριώτες είναι δυο φορές  Έλληνες και Θεσσαλοί.

Γιατί ενώ ζουν  μακριά από την Πατρίδα δεν ξεχνούν ποτέ τις παραδόσεις, δεν ξεχνούν ποτέ την καταγωγή τους. Δεν ξεχνούν ποτέ το Χωριό τους, την Εκκλησία, τα ήθη και τα έθιμα.

Όπου και αν βρίσκονται. Στην μακρινή  Αυστραλία , στον Καναδά ,στην Γερμανία ή στην Αμερική.  Στην εποχή που περνάμε τώρα, στην εποχή του γκρίζου και τη και της κρίσης έχουμε ανάγκη από την στήριξη τους.

Γιατί μόνο ενωμένοι θα δούμε το φώς να σκίζει τι σκοτάδι.

Και βέβαια πρέπει η Πατρίδα μας να αναγνωρίσει την προσφορά των αποδήμων Θεσσαλών του Εξωτερικού και να δώσει επί τέλους το δικαίωμα της ψήφου.  Όχι στα λόγια αλλά στην πράξη.

Φίλες, και φίλοι …   Είμαι χαρούμενος που σαν Αντιδήμαρχος  Πύλης βρίσκομαι ανάμεσά σας. Εύχομαι καλή επιτυχία καλή Παναγιά και καλό ΑΝΤΑΜΩΜΑ του χρόνου στην Πύλη.

Σας ευχαριστώ πολύ….».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης