Σάββατο 25.05.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Στο Πάσχα στρέφουν τις ελπίδες οι έμποροι

ΤΟΠΙΚΑ16.04.2024 | 4:04 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με το βλέμμα στραμμένο στην εορταστική περίοδο του Πάσχα, που ξεκινά σε λιγότερο των δυο εβδομάδων βρίσκονται οι έμποροι των Τρικάλων. Ήδη τα καταστήματα ξεκίνησαν να προετοιμάζονται για την εορταστική περίοδο, με τους ιδιοκτήτες να ευελπιστούν στην αναθέρμανση της κίνησης, η οποία μετά την ολοκλήρωση των χειμερινών εκπτώσεων βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Όπως σημειώνουν οι έμποροι το τελευταίο 40ημερο η κίνηση έχει μειωθεί αισθητά στα καταστήματα με τους τζίρους να είναι σε πολύ χαμηλά έως και μηδαμινά ποσοστά. Με την ολοκλήρωση των εκπτώσεων τα εμπορικά καταστήματα προσπάθησαν να πουλήσουν τα χειμερινό στοκ που είχε απομείνει από την εκπτωτική περίοδο κάτι το οποίο γίνεται κάθε χρόνο για την προμήθεια νέου εμπορεύματος. Δυστυχώς για τους ίδιους, φέτος αυτό δεν επετεύχθη, καθώς η καλοκαιρία και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες δεν ώθησαν τους καταναλωτές σε τέτοιου είδους αγορές.

Αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του εμπορεύματος να μείνει στους καταστηματάρχες και να μην δώσει μια ανάσα για την αγορά νέου ανοιξιάτικου εμπορεύματος με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πλέον η προσοχή βρίσκεται στραμμένη στο Πάσχα και στις εορταστικές αγορές. Εξάλλου η συγκεκριμένη εορταστική περίοδο προσφέρει μια ανάσα στα καταστήματα, ειδικά σε εκείνα των παιδικών ειδών, με γονείς και αναδόχους να σπεύδουν να εφοδιάζονται τα απαραίτητα για τα παιδιά και τα βαφτιστήρια.

Οι έμποροι ευελπιστούν για άνοδο της κίνησης από την Κυριακή των Βαΐων που ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων. Η κίνηση αυτή αναμένεται να κορυφωθεί την Μεγάλη Πέμπτη, που θα ολοκληρωθούν οι αγορές για τα δώρα των παιδιών.

Οι καταστηματάρχες προσδοκούν σε μια καλή επισκεψιμότητα στα καταστήματά τους καθώς γνωρίζουν ότι με την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου, έρχονται δύσκολοι μήνες, ειδικά τους καλοκαιρινούς όπου η κίνηση ακολουθεί πτωτική πορεία.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το εορταστικό ωράριο για τα τοπικά καταστήματα θα ξεκινήσει το Σάββατο 27 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 4 Μαΐου, Μεγάλο Σάββατο. Τα καταστήματα αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά την Τετάρτη 8 Μαΐου, καθώς την Τρίτη 7 Μαΐου, λόγω της μεταφοράς της Εργατικής Πρωτομαγιάς θα παραμείνουν κλειστά.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης