Δευτέρα 19.10.2020 | Εορτάζουν: Κλεοπάτρα, Κλειώ, Πάτρα, Πατρούλα, Πατρίτσα, Φήλιξ, Φίληξ, Φίλιξ, Φίληκας, Φίληξα, Φιλήκη, Φηλικίτη

Στο πλευρό των αγροτών η Π. Δριτσέλη

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ05.06.2020 | 6:05 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Στα προβλήματα των αγροτών της περιοχής μας επανέρχεται με δήλωσή της η πρ. βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, τονίζοντας πως οδηγούνται καθημερινά σε απόγνωση «εξαιτίας της ολιγωρίας που επιδεικνύει η Κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά, επιτέλους, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος. Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί  παραμένουν εγκλωβισμένοι στα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού και η αδιαλλαξία της Κυβέρνησης να τους συμπεριλάβει, έστω, σ΄αυτά τα πενιχρά μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε για τους άλλους κλάδους της οικονομίας, τώρα έρχονται αντιμέτωποι και με την άρνηση του ΥΠΑΑΤ να επεκτείνει τις Βιολογικές Καλλιέργειες».

Όπως τονίζει «Στο Μέτρο 11, που εφάρμοσε και υλοποίησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017, είχαν ενταχθεί πάνω από 9000 αγρότες, οι οποίοι προχώρησαν σε απαραίτητες επενδύσεις και κατανάλωσαν σημαντικά κεφάλαια προκειμένου να μεταβούν από την Συμβατική στη Βιολογική Γεωργία. Και, ενώ, η ίδια η προκήρυξη προέβλεπε την επέκταση του Μέτρου για άλλα 2 έτη, το αρμόδιο Υπουργείο “περί άλλων τυρβάζει” παρά την κραυγή αγωνίας των παραγωγών, που βλέπουν τους κόπους τους να χάνονται».

Κλείνοντας σημειώνει πως «Οι αρμόδιοι φορείς δεν πρέπει να επιτρέψουν να συντελεστεί μια τέτοια ήττα στον πρωτογενή τομέα του Νομού και ένα ακόμη χτύπημα στο αγροτικό εισόδημα».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr


Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop