Σάββατο 25.05.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Στο πλευρό των Εργαστηριακών Ιατρών ο Ιατρικός Σύλλογος

ΤΟΠΙΚΑ26.04.2024 | 9:04 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων συμπαρίσταται και στηρίζει την κινητοποίηση των Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών με την μορφή ολικής αποχής από τα καθήκοντά τους ξεκινώντας από την Τετάρτη 08 Μαΐου 2024.

Τα αιτήματα είναι:

  1. Το εκ των προτέρων γνωστό κι ανακοινώσιμο ανώτατο όριο του Clawback έως 5%.
  2. Η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων.
  3. Αναγνώριση συνυπευθυνότητας του ΕΟΠΥΥ, Υπουργείου Υγείας και της ΗΔΙΚΑ για την έλλειψη και μη εφαρμογή κανόνων ορθής συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου στηρίζει απόλυτα τις επερχόμενες κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι περιφερειακές Ενώσεις Εργαστηριακών Ιατρών, καλεί την Πολιτεία να αναλογιστεί άμεσα την κρισιμότητα της κατάστασης και ζητά την κατανόηση των συμπολιτών μας.

Παράλληλα, σε ανακοίνωση που υπογράφει και η Ένωση Εργαστηριακών Ιατρών Τρικάλων τονίζεται: «Την Κυριακή 14/04/2024 έλαβε χώρα η δεύτερη ευρεία Πανελλαδική τηλεδιάσκεψη με σκοπό την ενημέρωση των ιδιωτών εργαστηριακών ιατρών για τη συνάντηση των εκπροσώπων των Περιφερειακών Ενώσεων και της Επιτροπής διαχείρισης clawback του ΠΙΣ με τον υπουργό κο Άδωνη Γεωργιάδη και την από κοινού απόφαση για το είδος των κινητοποιήσεων.

Η συνάντηση κύλησε ήρεμα, σε δημοκρατικό κλίμα και ακούστηκαν πολλές απόψεις. Κοινή παραδοχή ήταν η αναγκαιότητα άμεσης κινητοποίησης. Οι συνάδελφοι δήλωσαν, ότι κατανοούν την πρόθεση του σημερινού υπουργού να εφαρμόσει λύσεις, αλλά εδώ και 10 χρόνια είναι απογοητευμένοι από την μη εφαρμογή προηγούμενων πολλών υπουργικών αποφάσεων οι οποίες αναιρέθηκαν, χορτασμένοι από ψευδείς υποσχέσεις και υπό το βάρος ενός υπέρογκου συσσωρευμένου τεχνητού χρέους, το οποίο οδηγεί τα εργαστήρια σε κλείσιμο κ συναδέλφους ακόμη και σε μη συνταξιοδότηση. Αποφάσισαν μέσω ψηφοφορίας κυλιόμενες κινητοποιήσεις με τη μορφή ολικής αποχής από τα καθήκοντά τους, ξεκινώντας από την Τετάρτη 08/05/2024.

Τα αιτήματα είναι:

  1. Το εκ των προτέρων γνωστό κι ανακοινώσιμο ανώτατο όριο του Clawback έως 5%.
  2. Η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων.
  3. Αναγνώριση συνυπευθυνότητας του ΕΟΠΥΥ, Υπουργείου Υγείας και της ΗΔΙΚΑ για την έλλειψη και μη εφαρμογή κανόνων ορθής συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων.

Η διάρκεια της καθολικής αποχής θα επανεξετασθεί βάσει των αποτελεσμάτων των επαφών με το Υπουργείο Υγείας και της πορείας υλοποίησης των σχετικών δεσμεύσεων από τον ΕΟΠΥΥ και την ΗΔΙΚΑ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης