Τετάρτη 29.06.2022 | Εορτάζουν: Πέτρος, Πετρής, Πετράς, Πετράκης, Πετρουλάς, Πετρίνος, Πέτρα, Πετρούλα, Πετρία, Πετρίνα, Παύλος, Πώλ, Παυλίνα, Πωλίνα, Παύλιανη

Πιθανό το κλείσιμο καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή

Στο πόδι για τα ΕΛΤΑ

ΤΟΠΙΚΑ23.01.2019 | 4:22 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με νέα λουκέτα υπηρεσιών απειλούνται περιφερειακοί δήμοι του νομού Τρικάλων. Το νέο πλήγμα έρχεται από τα ΕΛΤΑ με τη διοίκηση να προχωρά στο κλείσιμο του 50% των καταστημάτων του οργανισμού. Πρόκειται για νέο κύμα διακοπής λειτουργίας καταστημάτων αφού μερικά χρόνια πριν, είχε προηγηθεί κι άλλη αντίστοιχα.

Αυτή τη φορά ωστόσο, το κλείσιμο των καταστημάτων, θα αλλάξει ριζικά το τοπίο της ταχυδρομικής επικοινωνίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Εκτός αυτού, με το κλείσιμο των καταστημάτων, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ταχυδρομικών Υπαλλήλων, αναμένεται να απολυθούν και χιλιάδες εργαζόμενοι.

Το λεγόμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης, των ΕΛΤΑ προβλέπεται να εφαρμοστεί μέσα στην επόμενη τριετία και σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπερταμείου, το οποίο και ελέγχει το 90% της εταιρείας, καλείται να εφαρμόσει η νέα διοίκηση.

Η εφαρμογή των σαρωτικών αλλαγών κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι καθότι συναντούν ήδη σφοδρές αντιδράσεις από τους εργαζομένους των ελληνικών ταχυδρομείων και οι οποίοι έχουν προγραμματίσει απεργία σήμερα Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση παρά µόνο µια προφορική ενημέρωση ωστόσο το συνέριο παραμένει εφιαλτικό. Αυτή τη στιγμή, πέρα από το κεντρικό κατάστημα των Τρικάλων, λειτουργούν αντίστοιχα υποκαταστήματα σε Φαρκαδόνα, Πύλη και Καλαμπάκα. Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία, να καταλάβει κανείς ότι άμεσα κινδυνεύουν τα περιφερειακά υποκαταστήματα, ενώ με βάση την οικονομική κατάσταση των ΕΛΤΑ το μέλλον δεν είναι ευοίωνο για καμία ταχυδρομική υπηρεσία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Αλλάζω συσκευή - Ανακυκλώνω Αλλάζω συσκευή