Δευτέρα 01.03.2021 | Εορτάζουν: Ευδοκία, Ευδοκούλα, Ευδοκίτσα, Ευδοκή, Εύη, Παράσχος, Πάρης, Πάρις,Χαρίσιος, Χάρισος, Χαρίσης, Χαρίσα

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας η μελέτη για τον Περιφερειακό των Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ06.06.2020 | 2:23 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Νέα δεδομένα  οδικής ασφάλειας και άνεσης σε μια από τις σημαντικότερες οδικές συνδέσεις της Θεσσαλίας αλλά και όλης της χώρας δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την  χρηματοδότηση μελέτης, προϋπολογισμού 1.221.150,18 ευρώ  για τη βελτίωση του τμήματος της παράκαμψης Τρικάλων από τον νέο κυκλικό  κόμβο Μεγαλοχωρίου μέχρι τον  κυκλικό κόμβο στο Δέλτα Καλαμπάκας, συνολικού μήκους 5,4 χλμ.

Η μελέτη  εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Θεσσαλίας και οδηγεί σε έργο  ολοκλήρωσης του Περιφερειακού Δακτυλίου Τρικάλων που διαπλατύνεται, αποκτά τρεις  νέους κυκλικούς κόμβους και παράπλευρο οδικό δίκτυο μήκους 10,8 χλμ για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών.

«Ευχαριστώ τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη και τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο, για την άριστη συνεργασία που έχουμε και οδηγεί σε απτά αποτελέσματα και έργα ουσίας για τη Θεσσαλία» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία ολοκλήρωσης του περιφερειακού δακτυλίου στα Τρίκαλα. Η εικόνα σήμερα στην περιοχή είναι απογοητευτική. Πρόκειται για ένα δρόμο επικίνδυνο,  ασυντήρητο, με πολλά προβλήματα. Κάναμε μια προεκτίμηση μελέτης, τη στείλαμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης που ανταποκρίθηκε άμεσα  και την εντάξαμε  στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Οι σύγχρονες πόλεις πρέπει να έχουν και σύγχρονους αυτοκινητόδρομους. Ολοκληρώνουμε τον περιφερειακό    δακτύλιο   Τρικάλων, με 3 κυκλικούς κόμβους στις οδούς  Τσιτσάνη, Καλαμπάκας και στο Ρίζωμα, ενώ μελετάμε και την ανισόπεδο διάβαση. Με παράπλευρο οδικό δίκτυο 10,8 χλμ διασφαλίζεται η ορθή σύνδεση και η ασφάλεια των επιχειρήσεων. Βελτιώνουμε την οδική ασφάλεια, την ταχύτητα της πρόσβασης, μειώνουμε τους περιβαλλοντικούς ρύπους, αυξάνουμε το τουριστικό ρεύμα προς Καλαμπάκα και Μετέωρα. Σε μια δύσκολη περίοδο, ανεβαίνει η αξία της γης και η περιουσία των ανθρώπων που έχουν επενδύσει διαχρονικά  στην περιοχή» προσθέτει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop