Πέμπτη 02.02.2023 | Εορτάζουν: Υπαπαντή, Μαρουλία, Μαρούλα, Ρούλα

Στο Ροπωτό για παρεμβάσεις σε ρέματα και οικισμό ο στρατός

ΤΟΠΙΚΑ14.01.2020 | 5:34 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Στο Ροπωτό θα βρεθούν δυνάμεις της ΜΟΜΚΑ μετά από σχετική απόφαση παρεμβαίνοντας με έργα στην περιοχή. Πρόκειται για μια παρέμβαση που είχε ζητηθεί από την Άνοιξη του 2019  με τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας κ. Άρη Τζάνη να δηλώνει ικανοποιημένος από την έκβαση του θέματος.

Η ΜΟΜΚΑ είναι το τμήμα του στρατού που αναλαμβάνει τεχνικά έργα. Η περιοχή του Ροπωτού, είχε τα χαρακτηριστικά εκείνα που δικαιολογούσαν την παρέμβαση της υπηρεσίας μιας και οι φυσικές καταστροφές άφησαν ερείπια και σημαντικές ζημιές σε όλο εύρος του χωριού. Επίσης, τα έργα είναι απαραίτητα για να μειώσουν τα κατολισθητικά φαινόμενα αλλά και περαιτέρω προβλήματα.

Με βάση τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, οι εργασίες θα ξεκινήσουν με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και θα αφορούν στον καθαρισμό των παλαιών ρεμάτων αλλά και σημείων εντός οικισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη στον κεντρικό οικισμό έχουν απομακρυνθεί τα κτίρια που είχαν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές, πλην της εκκλησίας αλλά και ελάχιστων σπιτιών που δεν έδωσαν την έγκρισή τους οι ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Από εκεί και πέρα, δυστυχώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αποζημιώσεων για τους κατοίκους ενός χωριού που είδαν σε ένα βράδυ να χάνεται η γη κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια τους παίρνοντας μαζί περιουσίες και κόπους μιας ζωής.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ