Δευτέρα 30.01.2023 | Εορτάζουν: Αρχοντής, Αρχοντίων, Αρχοντίωνας, Αρχοντία, Αρχοντή, Αρχοντούλα, Αρχόντισσα, Αρχόντω, Μαύρος, Μαυρουδής, Μαυροειδής, Μαυρέτα, Χρυσή, Χρύσα, Χρυσαλία, Χρυσαυγή, Χρυσούλα, Σήλια, Χρυστάλλα, Χρυσταλλία, Αύρα

Στο ρυθμό των προσφορών η Τρικαλινή αγορά

ΤΟΠΙΚΑ01.07.2018 | 11:10 πμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μια ανάσα πριν την έναρξη των θερινών εκπτώσεων, νωρίτερα από ότι είχαμε συνηθίσει σε άλλες εποχές, η Τρικαλινή αγορά ζει στο ρυθμό των προσφορών με τους καταναλωτές να βρίσκονται σε αναζήτηση ευκαιριών.

Στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, οι βιτρίνες δείχνουν προσφορές που αγγίζουν ήδη το 50% της αρχικής τιμής, κάτι που προδιαθέτει για την μεγαλύτερη έκπτωση τιμών της τελευταίας δεκαετίας. Πάντως, φαίνεται ότι ο καιρός, που κράτησε τους περισσότερους στα Τρίκαλα, ευνόησε την εμπορική αγορά μιας και ακόμη και σαββατοκύριακο, οι καταναλωτές, έκαναν την έρευνά τους στα καταστήματα της πόλης.

Εκπτώσεις από 9 Ιουλίου

Οι θερινές εκπτώσεις φέτος, ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Ιουλίου, και συνεχίζουν μέχρι και την Παρασκευή 31 Αυγούστου. Στη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού (“από …% έως …%”). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Σε ότι αφορά στο Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή, κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018 (προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα).

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ