Σάββατο 06.03.2021 | Εορτάζουν: Ησύχιος, Ησύχης, Ησυχία

Στο στόχαστρο για ακόμη μια φορά η Ειδική Αγωγή

ΤΟΠΙΚΑ02.02.2019 | 2:40 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Για μια ακόμη φορά τίθεται προς συζήτηση παροχή υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής, με την κυβέρνηση και τις ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων, να προσανατολίζονται σε περικοπές σε ότι αφορά στην κάλυψη των αντίστοιχων αναγκών.

Για το λόγο αυτό, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές της περιοχής, συναντήθηκαν με σκοπό να συζητήσουν τα νέα δεδομένα αλλά και να καταλήξουν σε παρεμβάσεις γα την ανατροπή των σχεδίων που βάζουν σε δύσκολη θέση τόσο τους ίδιους όσο και τις οικογένειες των παιδιών. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας δημιουργούν ένα χάος με μία σειρά από νόμους, εγκυκλίους και παραρτήματα που δημοσίευσαν από τον Ιούνιο του 2018 μέχρι σήμερα κάτι που έχει στοιχίσει στο θεραπευτικό έργο.

Οι οδηγίες δε προς τον ΕΟΠΥΥ δεν είναι σαφείς με αποτέλεσμα κάθε τοπικό κατάστημα να το ερμηνεύει αναλόγως, ενώ  οι τελευταίες εξελίξεις προβλέπουν περικοπές στις παροχές και σε αριθμό θεραπευτικών πράξεων ανά παιδί ανάλογα με την διάγνωση του.

Όπως επισημαίνει η εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής, Φιλιώ Βλάχου, «Ακόμη και σήμερα, κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει στον γονέα/ ασφαλισμένο τι ισχύει για το παιδί του που έχει ανάγκη ειδικής αγωγής ενώ η θεραπευτική κοινότητα συνεχίζει να επιτελεί το επιστημονικό της έργο σε συνθήκες ομιχλώδεις. Ουσιαστικά, οι γονείς δεν ξέρουν αν και πότε θα αποζημιωθούν, με τον οργανισμό να οδηγείται σε μία άτυπη στάση πληρωμών προς τους ασφαλισμένους του».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop