Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Στο τελικό στάδιο οι προετοιμασίες για τις πανελλήνιες

ΤΟΠΙΚΑ10.06.2020 | 3:11 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Νυχθημερόν στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η διευθύντρια κα Βασιλική Κάκλα, συντονίζοντας τις προετοιμασίες για την διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων. Ακόμη και το Σαββατοκύριακο αλλά και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, η κα Κάκλα βρισκόταν στο γραφείο της, προκειμένου να οργανώσει το έργο των πανελληνίων εξετάσεων, έτσι ώστε την ερχόμενη Δευτέρα, να μην παρατηρηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα με τις πανελλαδικές.

Ήδη, σύμφωνα με την διευθύντρια, ολοκληρώθηκε η διαδικασία του ορισμού των 16 Λυκειακών Επιτροπών, που είναι υπεύθυνες, των αντίστοιχων εξεταστικών κέντρων που θα λειτουργήσουν σ’ όλο το φάσμα του νομού και συγκεκριμένα στα 13 Γενικά Λύκεια, στα 2 Επαγγελματικά Λύκεια και 1 στο 2ο ΣΔΕ των φυλακών όπου κι εκεί υπάρχουν δυο κρατούμενοι, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στο φετινό διαγωνισμό.

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται και ο ορισμός επιτηρητών στα εξεταστικά κέντρα του νομού. Ο αριθμός των επιτηρητών την φετινή χρονιά θα είναι σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κι αυτό οφείλεται στο γεγονός στα αυξημένα μέτρα που λαμβάνονται για την πανδημία του κορονοϊού. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι τα προηγούμενα έτη, ο αριθμός των επιτηρητών άγγιζε 300 εκπαιδευτικούς, ενώ την φετινή χρονιά λόγω του γεγονότος ότι οι εξεταστικές αίθουσες θα αυξηθούν με μικρότερο αριθμό υποψηφίων ανά τάξη, θα χρειαστούν περισσότερα από 500 άτομα σ΄ όλο το νομό.

Μέχρι την Παρασκευή εξάλλου η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων θα συνεχίσει τις διαδικασίες μετάδοσης θεμάτων μέσω του ειδικού συστήματος, λήψης – μετάδοσης ενώ το πρωί της Τετάρτης η διευθύντρια θα έχει τηλεδιασκέψη με τον πρόεδρο των λυκειακών Επιτροπών και τους χειριστές του ειδικού συστήματος μετάδοσης θεμάτων, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των διαδικασιών.

«Οι συνθήκες την φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα δύσκολες, το γνωρίζουμε εξάλλου όλοι μας. Πιστεύω και είμαι βέβαιη ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, καθώς μέχρι και σήμερα αλλά και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου οι υποψήφιοι να μην αντιμετωπίσουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Συνεχίζουμε λοιπόν και αισιοδοξώ ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί η προσπάθεια όλων μας είναι κοινή και κινείται προς μία κατεύθυνση, αυτή της άρτιας διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων», σημείωσε  κα Βασιλική Κάκλα.

Τέλος να υπογραμμιστεί ότι τα μαθήματα στα γυμνάσια και τα λύκεια του νομού λήγουν την ερχόμενη Παρασκευή 12 Ιουνίου.

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης