Κυριακή 21.04.2024 | Εορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα,Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία Δάφνης, Δάφνη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Στο Ξενία Καλαμπάκας Γάλλοι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Παρισίου

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ20.03.2024 | 10:14 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Το ενδιαφέρον της Αρχιτεκτονικής Σχολής Paris-Malaquais (ΕΝSAPM) του Παρισιού προσέλκυσε το Ξενία Καλαμπάκας. Είκοσι Γάλλοι μεταπτυχιακοί φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής με επικεφαλής την αρχιτέκτονα μηχανικό και αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή του Παρισιού Δήμητρα Κανελλοπούλου επισκέφθηκαν την Καλαμπάκα και είχαν το πρωί της Τρίτης συνάντηση με τον Δήμαρχο Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλο. Η επίσκεψη των φοιτητών πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήματος αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασµού µε τίτλο «Ξενοδοχεία «Ξενία», Τουρισμός και επανάχρηση στον 21ο αιώνα», με σκοπό οι φοιτητές ENSAPM να δουλέψουν μια πρόταση σεναρίων αξιοποίησης και επανάχρησης του χώρου του Ξενοδοχείου Ξενία Καλαμπάκας.
«Σήμερα μαζί με τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νίκο Λύχο είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με Γάλλους μεταπτυχιακούς φοιτητές που ενδιαφέρονται να δουλέψουν πάνω σε σενάρια για την αξιοποίηση του Ξενοδοχείου «Ξενία» Καλαμπάκας. Εμείς ως Δήμος Μετεώρων απαντήσαμε θετικά στην αίτηση της Ελληνίδας υπεύθυνης αναπληρώτριας καθηγήτριας στη Σχολή του Παρισιού κ. Δήμητρας Κανελλοπούλου προκειμένου μαζί με τους φοιτητές της να επισκεφτούν την περιοχή μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, γιατί πιστεύουμε, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των Καλαμπακιωτών, ότι ήρθε η ώρα της αξιοποίησης ενός σημαντικού περιουσιακού στοιχείου του Δήμου μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με του Γάλλους φοιτητές.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης