Πέμπτη 22.02.2024 | Εορτάζουν: Θαλάσσιος, Θαλάσσης, Θάλασσα, Θαλασσινή, Θαλασσιά, Θαλασσία

Στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Πρωθυπουργός

ΠΟΛΙΤΙΚΗ08.01.2024 | 5:05 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το μήνυμα ότι «η Ελλάδα εφαρμόζει δίκαιη και αυστηρή πολιτική για το μεταναστευτικό με πολιτική εντός του νόμου αλλά και αδιαπραγμάτευτη για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ» έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του σε ομιλία για το μεταναστευτικό στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Όπως τόνισε, όμως, «δίκαιη μεταναστευτική πολιτική δεν σημαίνει ανοιχτά ή ανύπαρκτα σύνορα αλλά κανόνες, ανθρωπιά δίπλα στην ευταξία. Και αυτό κάναμε και το 2020 απέναντι στην εργαλειοποίηση της μεταναστευτικής κρίσης. Το ίδιο κάνουμε και στην επικίνδυνη εκδοχή του λαϊκισμού που αποδίδει κάθε κακό στην κοινωνία στον ανώνυμο ξένο».

«Κάποιοι επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν ανθρώπινα δράματα για να επιτεθούν συλλήβδην στην ΕΕ, τη Frontex και την κυβέρνηση ενώ δεν δίστασν ακόμα να κατασκευάσουν τραγωδίες για να αποδειχθεί μετά ότι εξυπηρετούσαν τα σχέδια των λαθροδιακινητών» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός ο οποίος τόνισε ότι «η εφαρμογή της νεάς συμφωνίας για το μεταναστευτικό θα δοκιμάσει την αξιοπιστία της ΕΕ».

Όσον αφορά το 2023 ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «μας αφήνει με μια επιτυχημένη μεταναστευτική πολιτική, Οι ροές ήταν μειωμένες και το ίδιο έχουμε δει και τους τελευταίους μήνες χάρη στην καλύτερη συνεργασιά με την Τουρκία».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης