Κυριακή 16.06.2024 | Εορτάζουν: Μνημόνιος, Τύχων, Τίχων

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Στο ζενίθ οι προετοιμασίες για τις πανελλήνιες εξετάσεις

ΤΟΠΙΚΑ24.05.2024 | 9:03 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων για την διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων που ξεκινούν την ερχόμενη Πέμπτη για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων και την Παρασκευή για εκείνους των γενικών λυκείων.

Οι προετοιμασίες από πλευράς εκπαιδευτικής διεύθυνσης συνεχίζονται προκειμένου οι εξετάσεις να κυλήσουν ομαλά, χωρίς να προκύψουν προβλήματα.

Από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε η διαδικασία ορισμού των επιτηρητών που θα αναλάβουν την επιτήρηση των υποψηφίων καθ΄ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων. Οι επιτηρητές θα ασκήσουν καθήκοντα από την ερχόμενη Πέμπτη έως και το τέλος των εξετάσεων σε σχολεία στα οποία δεν διδάσκουν μαθήματα.

Από τα λύκεια, στα οποία έχουν οριστεί εξεταστικά κέντρα τόσο στα Τρίκαλα, όσο και στην περιφέρεια έχουν οριστεί οι λυκειακές επιτροπές, οι οποίες αποτελούνται από τον πρόεδρο και τέσσερα επιπλέον μέλη. Οι λυκειακές επιτροπές είναι υπεύθυνες για την διεξαγωγή των εξετάσεων, καθώς επίσης τη συγκέντρωση και την αποστολή των γραπτών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπου στην συνέχεια θα μεταφερθούν στο Βαθμολογικό Κέντρο άλλης περιοχής που έχει αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας.

Από τις αρχές της εβδομάδες στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων άρχισαν οι δοκιμαστικές μεταδόσεις θεμάτων αρχικά από τον υπουργείο Παιδείας και στην συνέχεια προς τα λύκεια που θα διενεργηθούν οι εξετάσεις. Σκοπός να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα κατά την μετάδοση και να επιλυθούν εγκαίρως.

Για μια ακόμη χρονιά υπάρχει άψογη συνεργασία όλων των υπαλλήλων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γεγονός που θα οδηγήσει στην ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, κάτι ανάλογο που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Οι προετοιμασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, και θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της ερχόμενης Τετάρτης.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης