Κυριακή 28.02.2021 | Εορτάζουν: Κύρα, Κυρά, Κυράτσα, Κυράτσω, Κυράτση, Κυρατσούδα, Μαριάννα

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα Τρίκαλα

Στόχος να δημιουργηθεί ένα κόμμα ζωντανό, λαϊκό, μαζικό

ΤΟΠΙΚΑ10.12.2019 | 10:00 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην αναγκαιότητα όλων εκείνων των προϋποθέσεων συγκρότησης μιας πλατιάς, δημοκρατικής και συμμετοχικής παράταξης που θα οργανώσει τη στρατηγική για μια νέα πορεία, προοδευτικής διακυβέρνησης, προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, επικέντρωσε την προσοχή του, στην διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Gallery Art Hotel, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.

Η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στα Τρίκαλα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης με ομιλία για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην διάρκεια της εκδήλωσης, επεσήμανε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κόμμα ζωντανό, λαϊκό, μαζικό και έτοιμο να κυβερνήσει.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανοίγει, μεγαλώνει και μετασχηματίζεται», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι «εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε η χώρα να προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην ΝΔ, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση, «οδοστρωτήρα του κοινωνικού κράτους, της παιδείας, της υγείας, του ασφαλιστικού και του φορολογικού κ.α. Εστίασε την προσοχή του στο κοινωνικό μέρισμα, το οποίο την φετινή χρονιά θα το λάβουν ελάχιστοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

«Ζούμε πολιτικές οδοστρωτήρα σε κάθε επίπεδο και τομέα. Αυτό φάνηκε και με το κοινωνικό μέρισμα που θα το λάβουν ελάχιστοι φέτος. Μας κατηγορούν και ισχυρίζονται ότι δεν έδωσαν σε περισσότερα άτομα κοινωνικό μέρισμα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την 13η σύνταξη. Εμείς φυσικά δώσαμε τη 13η σύνταξη και αποφασίσαμε να τη δίνουμε σε μόνιμη βάση. Αυτοί έρχονται να την καταργήσουν. Στηρίξαμε τους αδυνάτους, ίσως ακόμη με λάθη και με παραλήψεις. Τους στηρίξαμε όμως», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Αναφορά έγινε σε ασφαλιστικό και φορολογικό, με τον κ. Τσίπρα να εξαπολύει νέα κριτική στην κυβέρνηση και τους χειρισμούς. Από τα πυρά του κ. Τσίπρα δεν έλειψαν και οι επιλογές των προσώπων σε θέσεις κλειδιά, με τα σχόλια να περιστρέφονται στις επιλογές προσώπων για τις διοικήσεις των νοσοκομείων και με τοπικά παραδείγματα.

«Έχουμε μια κυβέρνηση της ψεύτικης αριστείας και της πελατειακής δοσοληψίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στη μεσαία τάξη πρόσθεσε ότι η ΝΔ έκανε σημαία τις ελαφρύνσεις σε αυτή και «αντί για ελαφρύνσεις βλέπουμε επιβαρύνσεις και στοχευμένες πολιτικές εξυπηρετήσεις συμφερόντων».

Ο κ. Τσίπρας κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στα Ελληνοτουρκικά και τις προκλήσεις καθώς επίσης και το ζήτημα του προσφυγικού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop