Σάββατο 20.08.2022 | Εορτάζουν: Ηλιόδωρος, Ηλιοδώρα, Ελεοδώρα, Έλντα, Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Σαμουήλ, Σαμουήλος, Σαμουήλης, Σαμουέλος, Σαμουηλία, Σαμουήλα, Σαμουέλα,Ορέστης, Ορεστιάς, Ορεστία, Ορεστιάδα

Stoian Donev και Χριστίνα Κελλίδη στην γκαλερί Alma

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ12.06.2019 | 5:14 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η γκαλερί Alma παρουσιάζει την έκθεση «Συνομιλία», έναν διάλογο ζωγραφικής και γλυπτικής , του καταξιωμένου και φιλέλληνα καλλιτέχνη Stoian Donev και της γλύπτριας συζύγου του Χριστίνας Κελλίδη.

Ο Stoian Donev επιχειρεί να μεταδώσει την ζωντάνια της παιδικότητας και χρησιμοποιεί χαρτιά, μελάνια και ακουαρέλες. Η αφαίρεση, τα γεωμετρικά σχήματα και οι χρωματιστές συνθέσεις χαρακτηρίζουν την ζωγραφική του γραφή . Η Χριστίνα Κελλίδη είναι καταξιωμένη γλύπτρια και εκφράζει την τέχνη της μέσα από αντικείμενα και κοσμήματα. Πηγή έμπνευσής της , αποτελεί η φύση και δημιουργικό όπλο οι σπουδές Τέχνη και Σχεδίου Μόδας.

Χρησιμοποιεί το ξύλο, το δέρμα και το πλεξιγκλάς και δημιουργεί, μεγάλες και ογκώδεις φόρμες σε λαμπερές, χρυσές και ασημένιες αποχρώσεις αλλά και μαύρες. Το μαύρο στοιχείο είναι για την ίδια απαραίτητο καθώς εξασφαλίζει ισορροπία και στιλ!

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης