Σάββατο 16.01.2021 | Εορτάζουν: Δαν, Δανάη

Στον αστερισμό των πλειστηριασμών ο νομός Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ25.02.2020 | 6:01 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση του καθεστώτος προστασίας για την πρώτη κατοικία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς και απομένουν λιγότερο από τρεις μήνες για όσους θέλουν να μπουν έστω και στο… παρά πέντε σε καθεστώς προστασίας, για να μη βρεθούν αντιμέτωποι με τα funds την επόμενη μέρα.

Από την 1η Μαΐου κι έπειτα κανένας δανειολήπτης δε θα έχει οποιαδήποτε προστασία από τις κινήσεις των τραπεζών και των funds, τα οποία έχουν αγοράσει “κόκκινα” δάνεια, με μόνη εξαίρεση όσους θα έχουν κάνει αίτηση για να ενταχθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) και όσους θα έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη και θα έχουν πάρει προσωρινή ή μόνιμη προστασία από το δικαστήριο.

Μαζί με αυτούς και όσοι θα έχουν καταφέρει να κάνουν κάποιες ρυθμίσεις απευθείας με τις τράπεζες.

Τι σημαίνει αυτό για το νομό Τρικάλων; Αν μέχρι τώρα μιλάμε για πλειστηριασμούς με δεκάδες ακίνητα να βγαίνουν στο σφυρί από τράπεζες κυρίως, μετά το Μάιο θα μιλάμε για χιλιάδες περιπτώσεις με ανυπολόγιστες κοινωνικές συνέπειες για την περιοχή.

Οι πλειστηριασμοί στο νομό Τρικάλων σήμερα

Σε ότι αφορά στους πλειστηριασμούς που έχουν αναρτηθεί για το νομό Τρικάλων από το Φεβρουάριο και έπειτα, ο αριθμός τους ανέρχεται σε 60 περιπτώσεις και αυτό μόνο για τα ακίνητα στοιχεία.

Ειδικότερα, για την περιοχή του Δήμου Τρικκαίων έχουν αναρτηθεί 41 περιπτώσεις, για το Δήμο Πύλης 11, για το Δήμο μετεώρων 5 και για το Δήμο Φαρκαδόνας 3.

Γενικότερα, το 2019  οι πλειστηριασμοί κινήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ,  σύμφωνα με τα στοιχεία της Axia Research το τελευταίο τρίμηνο του 2019 ανήλθαν στους 6.422 ενώ για το σύνολο του έτους έφτασαν τους 18.421. Οι πλειστηριασμοί που ήταν προγραμματισμένοι έφτασαν τους 29.107 καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 30% σε σχέση με τα επίπεδα του 2018. Για το 2020 έχουν δρομολογηθεί έως τώρα 4.126, με τη λίστα να μεγαλώνει συνεχώς. Παράλληλα όμως, το ποσοστό των πλειστηριασμών που καταλήγουν γόνιμοι δεν ξεπερνά το 40% κατά μέσον όρο , ενώ τα περισσότερα ακίνητα περνούν τελικά στις ίδιες τις τράπεζες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop