Σάββατο 28.05.2022 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

Στον ΟΗΕ οι δύο επιστολές της Ελλάδας για το τουρκολιβυκό σύμφωνο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ10.12.2019 | 3:31 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με δύο επιστολές προς τον ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας απάντησε η Αθήνα στο μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων που κορυφώθηκαν με την υπογραφή μνημονίου Τουρκίας  – Λιβύης για τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών.

Όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στις δύο επιστολές που απέστειλε η ελληνική πλευρά καταδεικνύεται η τουρκική παραβατικότητα και παρατίθενται λεπτομερώς τα νομικά επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς.

«Η μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη απέστειλε δύο επιστολές στις οποίες αναπτύσσονται τα ελληνικά επιχειρήματα κατά της τουρκολιβυκής συμφωνίας» τόνισε ο κ. Πέτσας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Η μία εστάλη προς την Πρόεδρο του Συμβουλίου ΑΣφαλείας και η άλλη προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Τόνισε πως η συμφωνία δεν λαμβάνει υπόψη τα ελληνικά νησιά καθώς παρουσιάζονται – όπως είπε – χωρίς θαλάσσιες ζώνες και ΑΟΖ. Υποστήριξε ακόμη ότι η συμφωνία δεν μπορεί να έχει καμία ισχύ καθώς δεν έχει εγκριθεί ούτε από τη Βουλή της Λιβύης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης