Πέμπτη 02.02.2023 | Εορτάζουν: Υπαπαντή, Μαρουλία, Μαρούλα, Ρούλα

Στον πάγο τα ορεινά

ΤΟΠΙΚΑ09.01.2020 | 4:14 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με ισχυρό παγετό ξεκίνησε η εβδομάδα για τα ορεινά του νομού Τρικάλων, με το χιόνι μεν να μην στάθηκε ιδιαίτερα γενναιόδωρο για την περιοχή, αλλά με τις χαμηλές θερμοκρασίες να την «τιμούν» ιδιαίτερα.

Χαρακτηριστική θερμοκρασία αυτή του χθεσινού πρωινού που καταγράφηκε στις χαμηλότερες της χώρας με το Περτούλι να δέχεται «πολική» επίθεση με διψήφιο αρνητικό αριθμό. Πράγμα όχι βέβαια σπάνιο για την εποχή που όμως έκανε τους ορεινούς κατοίκους να πάρουν τα μέτρα τους και όσους θέλουν να την επισκεφθούν να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι στο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας καταγράφτηκε θερμοκρασία -14.3 βαθμών Κελσίου, ενώ στο Περτούλι ο υδράργυρος έπεσε στους -11.4 βαθμούς Κελσίου.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα και παρά τις χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες, δεν σημειώθηκαν προβλήματα με τους δρόμους να είναι συνεχώς ανοιχτοί και ιδιαίτερα καλά προσβάσιμοι για κάθε οδηγό. Όλα αυτά ενώ επισκέφθηκαν χιλιάδες εκδρομείς το ορεινό θέρετρο της περιοχής και δη την Ελάτη και το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου.

Η ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση τις προηγούμενες μέρες άφησε λοιπόν μόνο χαμόγελα στους επιχειρηματίες της περιοχής, που είδαν τα καταλύμματά τους να γεμίζουν, ενώ τα τραπέζια σε ταβέρνες και καφέ ήταν περιζήτητα.

Και στην περιοχή του Χιονοδρομικού βέβαια, ο κόσμος απόλαυσε το χειμερινό τοπίο αψηφώντας το κρύο, επιλέγοντας μάλιστα και το λιφτ του χιονοδρομικού για μια μαγική και αξέχαστη διαδρομή στο λευκό τοπίο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ