Παρασκευή 23.07.2021 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Στους 5 οι νεκροί από τον ιό του Δ. Νείλου

ΕΛΛΑΔΑ17.08.2018 | 3:31 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στους πέντε ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων που προβλήθηκαν από ιό του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με τη νέα εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σύμφωνα με την έκθεση, συνολικά 77 άτομα έχουν δηλώσει, από τον περασμένο Μάιο που καταγράφτηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα, ότι έχουν προβληθεί από τον ιό.

Συγκεκριμένα, 22 άτομα που έχουν προβληθεί από τον ιό νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή, εκ των οποίων οι 7 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Όσον αφορά τις μολυσματικές εστίες του ιού. Σύμφωνα με την έκθεση, συνολικά 77 άτομα έχουν δηλώσει, από τον περασμένο Μάιο οι βασικές βρίσκονται στην Αττική, καθώς από τα 77 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στη χώρα, τα 31 είναι στην Αττική, με τους περισσότερους ασθενείς να παρατηρούνται σε Μέγαρα και Ελευσίνα.

Αξιοσημείωτη παρουσία έχει ο ιός όμως και στη Βόρειο Ελλάδα, με τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, της Πέλλας, του Κιλκίς να μετράνε συνεχώς νέα κρούσματα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop