Σάββατο 22.06.2024 | Εορτάζουν: Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια,Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Στους Δήμους παραδίδεται το εκλογικό υλικό

ΤΟΠΙΚΑ07.06.2024 | 9:02 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων στο πλαίσιο των προετοιμασιών διαμόρφωσης για τις ευρωεκλογές της Κυριακής.

Σε συνδυασμό μάλιστα με το γεγονός ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την ερχόμενη Δευτέρα οι μαθητές, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα τετραήμερο ξεκούρασης, πριν τις καλοκαιρινές διακοπές που βρίσκονται προ των πυλών.

Τα σχολεία που θα λειτουργήσουν ως εκλογικά τμήματα, θα παραδοθούν την Παρασκευή στους τέσσερις Δήμους του νομού όπου και θα ξεκινήσει η κατάλληλη διαμόρφωση των χώρων.

Από σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων θα φροντίσει για την αποστολή του εκλογικού υλικού στους Δήμους του νομού. Τους σάκους με το απαραίτητο υλικό θα παραλάβουν οι υπάλληλοι των ΟΤΑ, οι οποίοι έχουν και την ευθύνη για την προετοιμασία των εκλογικών τμημάτων.

Στα εκλογικά τμήματα να σημειωθεί ότι θα γίνει η τακτοποίηση του χώρου με την τοποθέτηση της κάλπης και των παραβάν.

Εννοείται πως την φύλαξη των εκλογικών τμημάτων την ημέρα των εκλογών και μια ημέρα πριν, αναλαμβάνουν τα αρμόδια αστυνομικά Όργανα με σκοπό να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και να αποτραπούν κάθε είδους προβλήματα.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής το μεσημέρι θα ξεκινήσει και η παραλαβή του εκλογικού υλικού από τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα συντονίσουν και θα έχουν την ευθύνη της ψηφοφορίας την ημέρα των εκλογών.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σάββατο, καθώς πολλοί είναι εκείνοι οι δικηγόροι που επιλέγουν να λάβουν τον εκλογικό σάκο με το απαραίτητο υλικό το πρωί της συγκεκριμένης ημέρας.

Εντωμεταξύ τα κόμματα προχώρησαν στον καθορισμό των αντιπρόσωπων που θα δώσουν το παρών στα εκλογικά τμήματα του νομού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης