Τρίτη 09.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Στους κορυφαίος τουριστικούς προορισμούς τα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ22.12.2018 | 2:19 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Δεν είναι έκπληξη το γεγεονός ότι τα Τρίκαλα είναι πλέον από τους αγαπημένους προορισμούς των τουριστών. Αυτό όμως έρχεται να επιβεβαιωθεί και από στοιχεία που συγκέντρωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού!

Φαίνεται ότι τα ταξίδια έχουν γενικότερα μία ανοδική τάση. Κατα αρχάς καταγράφεται στα ταξίδια του εξωτερικού, όμως στο παιχνίδι μπαίνουν και οι προορισμοί εντός Ελλάδας.

Βαρόμετρο των προτιμήσεων των καταναλωτών εξακολουθεί να αποτελεί η σχέση τιμής, προορισμού και παρεχόμενων υπηρεσιών. Οι καταναλωτές δεν επιλέγουν απαραίτητα την πιο οικονομική πρόταση, αλλά εκείνη που θεωρούν ότι προσφέρει το καλύτερο «value for money».

Ιδιαίτερα αυξημένες είναι οι κρατήσεις (πάνω από 20%) για ταξίδια στο εξωτερικό, τόσο στους κλασικούς εορταστικούς προορισμούς της Ευρώπης (Λονδίνο, Βιέννη, Ελβετία, Φιλανδία, Βελιγράδι, κλπ), όσο και στα μακρινά ταξίδια (Κεντρική και Λατινική Αμερική, Αφρική, Αυστραλία). Οι Αραβικές χώρες (Αίγυπτος, Μαρόκο, Ιορδανία, Ντουμπάι, κλπ) συνεχίζουν την ανάκαμψη που παρουσίασαν και πέρυσι στις γιορτές, καθώς και το φετινό καλοκαίρι, εμφανίζοντας αύξηση 30% σε σχέση με πέρυσι.

Σε ό,τι αφορά τους ελληνικούς προορισμούς, τα Τρίκαλα, έχουν γίνει ο αγαπημένος προορισμός των Χριστουγέννων, με μεγάλο αριθμό τουριστών και φέτος να κλείνουν για τις ημέρες των γιορτών πακέτα για την περιοχή μας. Πέρα από τα Τρίκαλα, και κλασσικοί ορεινοί προορισμοί κυρίως, που προσφέρουν γραφικότητα. Ωστόσο, φαίνεται ότι για πρώτη φορά μια μεγαλύτερη και σύγχρονη πόλη, γίνεται πόλος έλξης χριστουγεννιατικων επισκεπτών, χωρίς να χάνει από τη ζεστασιά της.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης