Κυριακή 29.01.2023 | Εορτάζουν: Βαρσιμαίος, Βαρσάμης, Βαρσαμία, Βαρσάμω, Βαλσάμω, Βαλσαμία

«Στρώνεται» το προεκλογικό χαλί του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟΠΙΚΑ07.11.2018 | 5:46 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, τόσο πιο πολύ ξεκαθαρίζει το τοπίο σε ότι αφορά στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε συνεργασίες και στήριξη σε υποψήφιους συνδυασμούς σε δήμους αλλά και περιφέρεια.

Από χθες, και επισήμως πλέον, μπαίνει ένα τέλος γύρω από την αναζήτηση σε ότι αφορά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μέσα από τη σύσταση και ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών, μιας πανθεσσαλικής κίνησης  με γνωστά ονόματα από το ΣΥΡΙΖΑ του νομού Τρικάλων, επικυρώνεται και η συμπόρευση με την υποψηφιότητα του γιατρού κ. Τσιλιμπίγκα για τη θέση του Περιφερειάρχη. Τα ονόματα που στελεχώνουν την Κίνηση  στο νομό Τρικάλων είναι : Κομπόλια Αγγέλα (Οικονομολόγος), Μουργελάς Χαράλαμπος (Βιοκαλλιεργητής), Μπάτζιος Χρήστος (Έμπορος), Παπάς Αθανάσιος (Ιδιωτικός Υπάλληλος), Ραχιώτης Παναγιώτης (Μεταλλειολόγος, Πολιτικός μηχανικός), Στάλιας Θεοδόσης (Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος μηχανικός), Χαρτοπούλου Πέρυ (Δικηγόρος). Από όσους αποτελούν τον κορμό της κίνησης, προφανώς κάποιοι αναμένονται και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ενώ όπως διακηρύσσουν, «Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να δημιουργήσουμε νικηφόρο σχήμα στην περιοχή μας  με προγραμματικό πλαίσιο που θα εγγυηθεί τον καθοριστικό ρόλο του για προοδευτικές εξελίξεις στην περιφέρεια Θεσσαλίας» δείχνοντας ότι η συμμαχία, είναι θέμα πρωτίστως προσδοκίας για τη νίκη στην εκλογική αναμέτρηση, στοίχημα ιδιαίτερα σημαντικό για το ΣΥΡΙΖΑ.

Και στους δήμους

Αντίστοιχες προσδοκίες γεννιούνται και στους δήμους. Αν και μέχρι στιγμής έχουμε ανοιχτές συμμαχίες στους δύο από τους τέσσερις δήμους της περιοχής. Στο δήμο Τρικκαίων, σύμφωνα με τα στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, θα υπάρξει συμμαχία με το συνδυασμό που σήμερα επικεφαλής είναι ο κ. Χρήστος Λάππας τονίζοντας ότι ο επικεφαλής …θα συναποφασιστεί με την αντίστοιχη κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Τρικκαίων.

Στο δήμο Καλαμπάκα, η στήριξη του κ. Θεόδωρου Αλέκου είναι ξεκάθαρη, και σίγουρα η μόνη ξεκάθαρη από την αρχή. Στο δήμο Πύλης, τα πράγματα παραμένουν «νεφελώδη». Προφανώς, η τυχόν επίσημη στήριξη του νυν δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου κ. Κ. Μαράβα, θα είναι καθοριστική, μιας και είναι η μόνη κόκκινη γραμμή στις συνεργασίες που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ σε αυτή την περίπτωση, επίσης καθοριστική θα είναι η στάση υποψήφιων του συνδυασμού του κ. Μαράβα που πρόσκεινται προς τον κεντροαριστερό χώρο…

Τέλος για το δήμο Φαρκαδόνας, παρά το γεγονός ότι τα χαρτιά δεν ανοίγουν… η ανεξάρτητη υποψηφιότητα της κας Μπότη, θα στηριχτεί τουλάχιστον σε επίπεδο ψηφοφορικής στάσης…

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ