Σάββατο 22.06.2024 | Εορτάζουν: Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια,Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Συγκίνησαν και ενθουσίασαν το κοινό οι «ψηφίδες παράδοσης» του «Ασκληπιού»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ24.05.2024 | 9:04 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παράσταση του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19 Μαϊου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Τρικκαίων.

Η εμπνευσμένη παράσταση του Ασκληπιού ήταν ένα μοναδικό αφιέρωμα στην πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων μέσα από το δημιούργημα ενός καλλιτέχνη Ψηφιδωτού που με υλικό του την πέτρα του ελληνικού τοπίου διαφύλαξε τη μνήμη και ανέδειξε τον λαϊκό πολιτισμό και την παράδοση.

Στην εκδήλωση εκτός από το σύνολο των χορευτικών τμημάτων του  «ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ», συμμετείχε, ο Λαογραφικός Όμιλος ΧΟΡΟΚΡΗΤΕΣ, Ρεθύμνου Κρήτης, με Πρόεδρο και Χοροδιδάσκαλο τον Μανώλη Καπαρό και μουσικούς τους:, Βασίλη Μακεδάκη Λύρα – τραγούδι,  Αντρέα Δερμιτζάκη λαούτο – τραγούδι, καθώς και το Χορευτικό Συγκρότημα του Δήμου Τρικκαίων.

Χάρη στο μεράκι και την δουλειά των καταξιωμένων χοροδιδασκάλων, Ηλία Ζαχαράκη- Διεύθυνση των Χορευτικών, Σταύρου Σούλιου, Χρήστου Σούλιου, Ελπίδας Νίκα, Κώστα Τζιμούρτου, Μαρίας Γιουβρή, παρουσιάστηκαν Παραδοσιακοί χοροί και Τραγούδια, από ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΗΠΕΙΡΟ-ΘΡΑΚΗ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ-ΚΡΗΤΗ-ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ-ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ-ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, με γερές ρίζες από το παρελθόν, ρυθμούς, μελωδίες, ήθη και έθιμα, αναδεικνύοντας τα στοιχεία που ενώνουν τις ιδιαίτερες παραδόσεις και τους Πολιτισμούς, με τη βαθιά και διαφορετική κουλτούρα!!!

Επιστημονικός συνεργάτης του συλλόγου είναι ο Λουκής Κοντονάσιος, ενώ την επιμέλεια των κειμένων είχε η Δήμητρα Μπαντή, την αφήγηση των κειμένων οι Αλέξανδρος Ζαούτσος – Δήμητρα Μπαντή και την επιμέλεια του οπτικοακουστικού υλικού η Ελένη Τζιάννη.

Την εκδήλωση  κάλυψε ορχήστρα -η αφρόκρεμα της παραδοσιακής μουσικής-Χρυσόστομος Μητροπάνος τραγούδι- Χρήστος Κιτσόπουλος κλαρίνο- Άρης Ντίνας τραγούδι- Νίκος Μούτσελος Γκάιντα- Βασίλης Γαλάνης κρουστά- Γιάννης Καρακαλπακίδης λαούτο- Μανώλης Καραβίδας βιολί-  Χάρης Μούτσελος τρομπέτα- Απόστολος Καραδήμας σαντούρι.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των τοπικών αρχών:

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Νίκος Σακκάς, οι Βουλευτές, Αθανάσιος Λιούτας, Κατερίνα Παπακώστα, ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής και Διευθυντής του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Δημήτρης Τσιόρδας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μιχάλης Λάππας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Άκης Αναστασίου και Έφη Λεβέντη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Ντίνος Μπάρδας, ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΤ, Χρήστος Μπλουγούρας, ο Διευθυντής Κέντρου Υγείας Πύλης, Ιωάννης Κουτσονάσιος

Ιστορικά στελέχη του Ασκληπιού: ο πρ. Αντιπρόεδρος, Μπάμπης Δεληλίγκας και ο πρ. Πρόεδρος, Νίκος Κούτσιας

Εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων: η Πρόεδρος των Αργιθεατών Ν. Τρικάλων, Έλλη Τσιρογιάννη, ο Γραμματέας του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Λάρισας, Γεώργιος Παπανικολάου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων, Μαργαρίτα Τοπαλίδου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Πυργετού, Ελισσάβετ Αλεξίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ριζωματιανών, Θεόδωρος Καραγκούνης, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Λογγακίου, Ρίτσα Καρατζά και εκπρόσωπος του ΔΣ του Συλλόγου «Οι Γόμφοι»  Μουζακίου Καρδίτσας, Βούλα Τρίχα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης