Κυριακή 02.10.2022 | Εορτάζουν: Κυπριανός, Κυπριανή, Ιουστίνη, Ιούστα, Γιούστα, Ιουστίνα, Γιουστίνα, Γιουστίνη

Συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε το χορευτικό του Ασκληπιού στην Κύπρο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ16.05.2019 | 4:28 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το νησί της Αφροδίτης επισκέφθηκε ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», από 28/04-1/5/2019, ύστερα από την ευγενική και ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση του Συνδέσμου Αποδήμων Λόφου, προκειμένου να πάρει μέρος στις πασχαλιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η Λόφου είναι μια πανέμορφη, γραφική παραδοσιακή κοινότητα κτισμένη αμφιθεατρικά πάνω στους λόφους από όπου πήρε και την ονομασία της, σε υψόμετρο 800 περίπου μέτρων και βρίσκεται 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λεμεσού.

Η αποστολή του “ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ” αναχώρησε από την πόλη μας ανήμερα του Πάσχα 28/04 το απόγευμα, με προορισμό το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” στην Αθήνα. Στις 11 το βράδυ με αεροσκάφος της Aegean ταξίδεψε για τη Μεγαλόνησο και μετά από μιάμιση περίπου ώρα ευχάριστου ταξιδιού το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Την αποστολή του Χορευτικού υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποδήμων Λόφου, κ. Χρήστος Πουγιούκκας και συνόδευσε τους χορευτές και χορεύτριες στη Λόφου όπου κατέλυσαν σε πανέμορφες πετρόχτιστες παραδοσιακές κατοικίες – ξενώνες.

Τη Δευτέρα 29/04 περί ώρα 2:30 μμ πήρε μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες άρχισαν με περιδιάβαση στους πλακόστρωτους γραφικούς δρόμους της κοινότητας Λόφου, συνοδεία των μελών του Συμβουλίου του Συνδέσμου και παιδιών της κοινότητας ντυμένα με παραδοσιακές Κυπριακές Φορεσιές. Πρόσφεραν στον κόσμο κρασί και ζιβανία (αντίστοιχο του τσίπουρου)… Οι χορευτές και χορεύτριες του “ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ” τραγουδώντας και χορεύοντας τόσο παραδοσιακούς θεσσαλικούς χορούς όσο και Κυπριακά δίστιχα, «αναστάτωσαν» ευχάριστα τον κόσμο που επισκέφτηκε λόγω Πάσχα την κοινότητα της Λόφου. Στη συνέχεια κατέληξαν στο χώρο των εκδηλώσεων, στο προαύλιο του Σχολείου, που βρισκόταν σε σημείο με καταπληκτική θέα και το οποίο κατακλύσθηκε από πλήθος κόσμου.

Το Χορευτικό του “ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ” παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία και λαϊκούς χορούς, παρόντων των τοπικών αρχών της Κοινότητας, του Δημάρχου του Δήμου Ύψωνα κ. Παντελή Γεωργίου, του Αντιδημάρχου και άλλων τοπικών εκπροσώπων. Το Χορευτικό εντυπωσίασε το κοινό και απέσπασε τα θερμά χειροκροτήματα για την άψογη και επιβλητική εμφάνισή του.

Την Τρίτη 30/4 αφού επισκέφτηκε το πρωί τη Λεμεσό, το απόγευμα συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Ύψωνα στον εορτασμό του παρεκκλησίου του Αγίου Ραφαήλ με συμμετοχή και άλλων χορευτικών συγκροτημάτων της Λεμεσού, όπου παρουσίασε χορούς της περιοχής μας και άφησε άριστες εντυπώσεις με την εξαιρετική του εμφάνιση. Ο Πάτερ Ιωακείμ σε ανάμνηση της εκεί παρουσίας του “ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ” δώρησε μια εικόνα του Αγίου Ραφαήλ. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ύψωνα αδελφοποιήθηκε με το Δήμο Τρικκαίων το Δεκέμβριο του 2018.

Το βράδυ της Τρίτης η αποστολή γευμάτισε προσκεκλημένη από το Δήμαρχο Ύψωνα κ. Παντελή Γεωργίου, παρισταμένου του Αντιδημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και του Προέδρου και του Συμβουλίου του Συνδέσμου Αποδήμων Λόφου, σε ταβέρνα με εξαιρετικά εδέσματα στο παλιό λιμάνι της Λεμεσού.

Θα πρέπει να τονισθεί ιδιαίτερα, η άρτια οργάνωση σε όλους τους τομείς καθώς και η ζεστή και άριστη φιλοξενία του Συνδέσμου Αποδήμων Λόφου και του Δημάρχου Ύψωνα.

Επίσης η φιλία και η συνεργασία που αναπτύχθηκε με τους διοργανωτές και ιδιαίτερα με τον ακούραστο και εξαιρετικό φίλο μας Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποδήμων Λόφου κ. Χρήστο Πουγιούκκα, που ήταν συνέχεια κοντά στην αποστολή.

Την Πρωτομαγιά, ημέρα Τετάρτη, από το πρωί οι χορευτές και χορεύτριες του “ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ” είχαν την ευκαιρία να επισπευτούν την πανέμορφη Λεμεσό, να περπατήσουν δίπλα στην παραλία, να θαυμάσουν τα αξιοθέατα της πόλης όπως το Κάστρο της Λεμεσού, το παλιό Λιμάνι και τη νέα μαρίνα της Λεμεσού και αφού γευμάτισαν και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα με τους διοργανωτές των εκδηλώσεων το βράδυ ήρθε η ώρα της επιστροφής από το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Στις 12 τα μεσάνυχτα η αποστολή έφτασε στην Αθήνα και στη συνέχεια επέστρεψε στα Τρίκαλα, με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη Λόφου, τον Ύψωνα και τη Λεμεσό, αλλά το σημαντικότερο δημιουργώντας καλούς φίλους και συνδέσμους φιλίας τόσο για τον ¨ΑΣΚΛΗΠΙΟ” όσο και για τα Τρίκαλα γενικότερα!!!!.

Ο “ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ” συνεχίζει τις δραστηριότητές του με συνέπεια και ευθύνη, προσφέροντας ουσιαστικό έργο στην παράδοση και στην προβολή της πόλης μας.

Υπεύθυνοι της άριστης αυτής αποστολής ήταν ο χοροδιδάσκαλος Σταύρος Σούλιος και ο Χρήστος Ι. Σούλιος.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης