Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Συγκροτήθηκε η ομάδα που θα «τρέξει» το Ταμείο Ανασυγκρότησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ31.07.2020 | 5:06 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ισχυρή ομάδα πέντε ατόμων που θα «τρέξουν» το Ταμείο Ανασυγκρότησης των 32 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.

Οπως είπε συγκεκριμένα:

Συγκροτούμε μία πενταμελή Εκτελεστική Επιτροπή στη Γραμματεία της Κυβέρνησης, την οποία θα στελεχώνουν ο Υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο προϊστάμενος του Οικονομικού μου Γραφείου, ο Αλέξης Πατέλης, και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ο Μιχάλης Αργυρού», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ουσιαστικά πρόκειται για την ισχυρή ομάδα που θα πρέπει να καταθέσει τα προγράμματα και τα σχέδια στην Κομισιόν το ταχύτερο προκειμένου να μπορέσει η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί αυτη τη μεγάλη ευκαιρία με τα 32 δισ. ευρώ επιδοτήσεις και δάνεια που δίνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης του κοροναϊού.

Οπως φαίνεται από τα πρόσωπα, κεντρικό ρόλο αναλαμβάνει ο Θ. Σκυλακάκης ο οποίος στελεχώνεται από τους πολύ στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, δηλαδή τον Α. Σκέρτσο και τον Αλ. Πατέλη. Βασικό ρόλο θα παίξει ο Δ. Σκάλκος καθώς και ο επικεφαλής του ΣΟΕ. Μ. Αργυρού.

Είναι άγνωστο αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα συνεχίσουν να έχουν και τις θέσεις που σήμερα κατέχουν, ειδικά ο κ. Σκυλακάκης που έχει στην αρμοδιότητά του και τα δημοσιονομικά. Ενδεχομένως, όλα να ξεκαθαρίσουν με τον ανασχηματισμό που κάποιοι τον αναμένουν τις επόμενες ημέρες.

Για το Ταμείο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην εισαγωγική του τοποθέτηση στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Όπως ξέρετε είναι ήδη έτοιμο ένα προσχέδιο έκθεσης της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας. Πανεπιστημιακοί, οικονομολόγοι, εντός και εκτός των συνόρων, υπό την προεδρία του νομπελίστα κ. Πισσαρίδη, έχουν υποβάλει ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάκαμψης. Το προσχέδιό του θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο και θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση τη Δευτέρα. Είναι ένα προσχέδιο το οποίο από τη μία εντοπίζει στρεβλώσεις αλλά αναδεικνύει και τα πλεονεκτήματα της χώρας, τις αιχμές της δυναμικής της. Και υποδεικνύει 15 άξονες για τη μελλοντική ευημερία της πατρίδας μας και όλων των Ελλήνων», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ