Πέμπτη 18.07.2024 | Εορτάζουν: Αιμιλιανός, Αιμίλιος, Αιμιλιανή, Έμμυ, Αιμιλία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Συλλήψεις στα Τρίκαλα για ναρκωτικά στα πλαίσια αστυνομικών επιχειρήσεων

ΤΟΠΙΚΑ05.07.2024 | 4:40 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν από 3 Ιουλίου 2024 έως και 5 Ιουλίου 2024 τις πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχές της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης κάθε μορφής εγκληματικότητας, διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, καθώς και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειάς τους.

Με μέριμνα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, μεταξύ των οποίων και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), των Ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) και των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.).

Ειδικότερα, συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, στην πρόληψη κλοπών-διαρρήξεων, στον εντοπισμό ατόμων σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις, στη διενέργεια ελέγχων σε επιχειρήσεις και καταστήματα, στον έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας τους και γενικότερα στην αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικότητας.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων: ελέγχθηκαν 3.627 άτομα και 3.305 οχήματα, προσήχθησαν 74 άτομα, συνελήφθησαν 27 άτομα.

Βεβαιώθηκαν 1.125 τροχονομικές παραβάσεις και ακινητοποιήθηκαν 39 οχήματα.

Ενδεικτικά όσον αφορά την περιοχή μας συνελήφθησαν, την Πέμπτη το απόγευμα στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Τρικάλων, 3 ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων για διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης από τους δύο εκ των τριών συλληφθέντων σε άτομα στην πόλη των Τρικάλων, οι αστυνομικοί κατέλαβαν τον τρίτο συλληφθέντα να προμηθεύεται από τον πρώτο συλληφθέντα, μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 0,1 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Ακολούθως, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του πρώτου συλληφθέντος, όπου εντοπίστηκε και ο δεύτερος, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 3 συσκευασίες με ποσότητες κοκαΐνης, σε μορφή βράχου και σκόνης, συνολικού βάρους 6,1 γραμμαρίων,
  • 1 συσκευασία με άγνωστη λευκή ουσία, σε μορφή σκόνης, βάρους 4 γραμμαρίων,
  • 97 ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή,
  • 1 ζυγαριά ακριβείας,
  • 4 κομμάτια σακούλας που χρησιμοποιούνταν για τη συσκευασία κοκαΐνης,
  • το χρηματικό ποσό των -196- ευρώ &
  • 1 κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης αποξηραμένης, βάρους -1,2- γραμμαρίων, η οποία βρέθηκε κατά τη διάρκεια νομότυπης έρευνας που διενεργήθηκε στην οικία του δεύτερου συλληφθέντος.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές αυτές δράσεις, οι οποίες έχουν ως γνώμονα την προστασία και ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Θεσσα

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης