Παρασκευή 19.04.2024 | Εορτάζουν: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Συμφωνία Ελλάδας – Βουλγαρίας για το φυσικό αέριο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ16.02.2023 | 5:22 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την υπογραφή μνημονίου μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας για την καλύτερη αξιοποίηση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Βούλγαρο πρόεδρο Ρούμεν Ράντεφ, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι οι ελληνικές εταιρείες θα μπορούν να αποθηκεύουν φυσικό αέριο στις βουλγαρικές εγκαταστάσεις, ενώ οι αντίστοιχες εταιρείες της Βουλγαρίας θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη Ρεβυθούσα.

Η συμφωνία αυτή, ανάλογη της οποίας έχει υπογράψει η Ελλάδα με την Ιταλία σε ότι αφορά την παράμετρο της αποθήκευσης φυσικού αερίου, αυξάνει κατά τρόπο αμοιβαίο την ανθεκτικότητα του συστήματος ενεργειακής ασφάλειας των δύο χωρών εδραιώνοντας έμπρακτα την ενεργειακή αλληλεγγύη.

Στην κατ΄ιδίαν συνάντησή τους οι δύο ηγέτες εξήραν το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων και σημείωσαν την κοινή επιθυμία για περαιτέρω εμβάθυνσή τους με έμφαση το πεδίο ενεργειακής συνεργασίας, ενώ έγινε ειδική αναφορά έγινε στο εμβληματικό έργο επιτυχούς λειτουργίας του αγωγού διασύνδεσης φυσικού αερίου Ελλάδας -Βουλγαρίας (IGB).

Μάλιστα, παρουσία του κ. Μητσοτάκη και του κ. Ράντεφ οι υπουργοί Ενέργειας των δύο χωρών υπέγραψαν δύο Μνημόνια Κατανόησης Ελλάδας – Βουλγαρίας που εμβαθύνουν περαιτέρω τη στρατηγική ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας- Βουλγαρίας, στην βάση της αλληλεγγύης και της αμοιβαιότητας, ενισχύοντας την ενεργειακή ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή μας, στο πλαίσιο των προσπαθειών απεξάρτησης των ευρωπαϊκών οικονομιών από εισαγωγές ρωσικών υδρογονανθράκων.

Το πρώτο μνημόνιο αφορά στην ενεργειακή συνεργασία στον τομέα της προμήθειας και αποθήκευσης φυσικού αερίου, και το δεύτερο στη διερεύνηση του ενδεχομένου κατασκευής ενός νέου έργου αγωγού πετρελαίου που θα συνδέει τους Λιμένες Αλεξανδρούπολης και Μπουργκάς.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης