Παρασκευή 01.12.2023 | Εορτάζουν: Θεόκλητος, Ναούμ, Ναούμης, Ναόμι, Ναούμα, Φιλάρετος, Φιλαρέτης, Φιλαρέτη

Συμμετέχει στη διάσκεψη Μακρόν για τη Γάζα ο Πρωθυπουργός

ΠΟΛΙΤΙΚΗ08.11.2023 | 5:24 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει αύριο στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη που διοργανώνει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Στο περιθώριο των εργασιών θα υπάρξουν εντατικές διαβουλεύσεις μαζί με τον πρόεδρο της Κύπρου για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων δια θαλάσσης προκειμένου να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Το ζήτημα που εγείρει προβληματισμό για όλες τις πλευρές είναι η δημιουργία ασφαλούς διαδρόμου για τα πλοία που θα αναχωρούν από τα ελληνικά λιμάνια προκειμένου να φτάσει η βοήθεια στην περιοχή.

«Χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι αυτή η βοήθεια φτάνει σε αυτούς που πραγματικά την χρειάζονταν περισσότερο και αυτό να γίνει με τη μέγιστη ασφάλεια», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο Politico, περιγράφοντας τις προϋποθέσεις για την συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση.

Η Αθήνα εκτιμά ότι η έντιμη και ξεκάθαρη στάση που έχει τηρήσει από την αρχή της κρίσης της δίνει την δυνατότητα να μιλά με όλες τις πλευρές έχοντας λόγο και ρόλο στις εξελίξεις.

Κατά την ενημέρωση των συντακτών, ο κ. Μαρινάκης προανήγγειλε τη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Παρίσι, ενώ πρόσθεσε πως η Ελλάδα απέστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της Λωρίδας της Γάζας. Το φορτίο το οποίο περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό έφτασε χθες με αεροσκάφος C-130 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο El Arish της Αιγύπτου, όπου το υποδέχθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο.

Το φορτίο της βοήθειας συγκεντρώθηκε με μέριμνα των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών μεριμνά, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αιγυπτιακές Αρχές, για την ταχύτερη δυνατή μεταφορά της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης