Παρασκευή 19.04.2024 | Εορτάζουν: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Συμμετοχή μαθητών του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής STEM 2024

ΤΟΠΙΚΑ02.04.2024 | 11:02 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Θεσσαλίας του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής STEM 2024, που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Μπάρας στα Τρίκαλα, συμμετείχαν οι μαθητές της Β’ τάξης Κόγιας Δημήτριος, Πουλιανίτης Κωνσταντίνος και Κοτρώνης Βασίλειος.

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν για πρώτη φορά στον Πανελλήνιο διαγωνισμό STEM 2024 στην κατηγορία REGULAR Αρχάριοι & Προχωρημένοι “Οι Φάροι της Μεσογείου” με προπονήτρια την καθηγήτρια Τεχνολογίας, κα. Βράντζα Ελένη, ΠΕ84.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής απευθύνεται σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων από όλη την Ελλάδα. Για κάθε βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου, διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια. Θέμα του φετινού διαγωνισμού: «Μεσόγειος πηγή ζωής και πολιτισμού».

Η φετινή δοκιμασία έχει ως βασικό στόχο τη σύνδεση της αφηρημένης επιστημονικής γνώσης με την καθημερινότητα των μαθητών/τριών και την επισήμανση της σπουδαιότητας του ρόλου των αρχών της μηχανικής στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Σημαντική είναι επίσης η κατανόηση της ιστορικής πορείας διαμόρφωσης αυτού του τρόπου ζωής και της σημαντικής θέσης που κατέχει σε αυτή τη διαδικασία η εφεύρεση των απλών μηχανών. Τα παραπάνω επιδιώκεται να επιτευχθούν μέσω της ανάδειξης των σχέσεων αφηρημένων επιστημονικών εννοιών όπως «δύναμη», «κίνηση», «τριβή», «πίεση» με τις αρχές λειτουργίας των απλών μηχανών και την ανάγκη των ανθρώπων να κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη.

Οι μαθητές μας κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους απέσπασαν θετικά σχόλια από τους κριτές οι οποίοι αναγνώρισαν την προσπάθεια τους και την επιμονή τους για ένα καλό αποτέλεσμα.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει τους μαθητές του σχολείου μας για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης