Σάββατο 23.01.2021 | Εορτάζουν: Αγαθάγγελος, Αγαθαγγέλα, Αγαθαγγέλη, Διονύσιος, Διονύσης, Νιόνιος, Νύσης, Ντένης, Διονυσία, Διονυσούλα, Νύσα, Σίσσυ, Ντενίζ

Συμμετοχή του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης» στο CodeAthon

ΤΟΠΙΚΑ04.11.2019 | 4:42 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το CodeAthon είναι μια εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δράση μη διαγωνιστικού χαρακτήρα και απευθύνεται σε ομάδες 2-3 παιδιών, ηλικίας 8-16 ετών, με τη συνοδεία και καθοδήγηση ενός ενήλικα (εκπαιδευτικού, γονέα κ.ο.κ.).

Σκοπός του CodeAthon είναι να παροτρύνει τους μαθητές να αποκτήσουν μία δημιουργική στάση απέναντι στον προγραμματισμό, αναπτύσσοντας παράλληλα τις προγραμματιστικές τους δεξιότητες και μαθαίνοντας να εργάζονται ομαδικά.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στο
CodeAthon καλούνται:
α) να μελετήσουν ένα προγραμματιστικό πρόβλημα σε Scratch (προγραμματιστικό περιβάλλον σε ανάπτυξη του Πανεπιστημίου MIT)
β) να αναζητήσουν τρόπους και λύσεις για να βελτιώσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα και
γ) να παρουσιάσουν τις λύσεις τους (εφόσον το επιθυμούν)
Το CodeAthon 2019 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού Europe Code Week 2019, στις 18/10/2019 στα Τρίκαλα, στο Μουσείο Τσιτσάνη, ενώ ταυτόχρονα ταξίδεψε σε άλλες 5 πόλεις: Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Ιωάννινα – Ξάνθη – Πάτρα.
Το 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων «Γιώργος Σςφεης» συμμετείχε με επιτυχία με την μαθήτρια Αργυρώ Μαντζάνα της Α τάξης και προπονήτρια καθηγήτρια την Ευαγγελία Ζαφείρη, πληροφορικό. Ο Σύλλογος Διδασκόντων εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στη μαθήτρια του σχολείου μας και στην προπονήτριά της για τη συμμετοχή της στο CodeAthon.

H Διευθύντρια

Τσιοτινού Αθανασία

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ Nature Spot e-shop