Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Συμμετοχή του 8ου ΓΕΛ Τρικάλων σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ στην Τουρκία

ΤΟΠΙΚΑ29.10.2019 | 5:30 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο πλαίσιο  του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/δράση ΚΑ229  με τίτλο «Let’s Make School our Second Home» πραγματοποιήθηκε η 3η  Διεθνιστική συνάντηση στο Εσκισεχίρ της  Τουρκίας  από 14/10/2019 έως  18/10 /2019  με σχολείο υποδοχής το « ETI Sosyal Bilimler High School».

Το 8ο ΓΕΛ Τρικάλων εκπροσωπήθηκε από τους: Σαρκατζή Βασιλική (Συντονίστρια του προγράμματος), Κολοβό Νικόλαο και Γκάγκα Ευαγγελία (μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας του προγράμματος). Οι χώρες που συμμετέχουν στην σύμπραξη είναι : Ρουμανία, Τουρκία , Ιταλία και Ελλάδα. Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η  ανταλλαγή καλών πρακτικών και καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας  ώστε να αποτραπούν  τα άσχημα σχολικά  αποτελέσματα  και η σχολική διαρροή.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για το Εκπαιδευτικό σύστημα της Τουρκίας, παρακολούθησαν ενημερωτικό σεμινάριο από ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Osmangazi για την χρήση των «4Cs» στην εκπαίδευση και πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια με θέμα: “ How to create  the future leaders  and  innovators in the classroom”,  “ ICT in education, useful tools”, eTwinning, Twinspace, και  “ Create lesson plans with modern teaching methods” , παρακολούθησαν μαθήματα στο σχολείο υποδοχής  και συναντήθηκαν με τις τοπικές δημοτικές και εκπαιδευτικές αρχές. Επισκέφθηκαν την Παλιά πόλη του Εσκισεχίρ Odunpazari, Μουσεία της πόλης,  το τεχνολογικό πάρκο και το Sazova park και γεύτηκαν παραδοσιακά φαγητά της περιοχής. Στο τέλος έγινε αξιολόγηση της συνάντησης, ορίστηκε ημερομηνία για την επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα , τον Φεβρουάριο 2020.

Η συντονίστρια του προγράμματος

Σαρκατζή Βασιλική, MSc, ΠΕ86, ΠΕ03

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης