Κυριακή 22.05.2022 | Εορτάζουν: Αιμίλιος, Μίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια, Κόδρος, Κόδρα

Συμμετοχή του 8ου ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+

ΤΟΠΙΚΑ16.10.2018 | 4:26 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στα πλαίσια του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/δράση ΚΑ2 με τίτλο «YOUNG MEDIA LITERATES OF EUROPE » πραγματοποιήθηκε η 2η Διακρατική συνάντηση με μαθητές στην πόλη TULCEA της Ρουμανίας από 30/9/2018 έως 06/10/2018.

Το 8ο ΓΕΛ Τρικάλων συμμετείχε στην συνάντηση αυτή με 4 μαθητές και 2 συνοδούς εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές της παιδαγωγικής ομάδας που μετακινήθηκαν ήταν οι: Κλούφη Όλγα, Αργύρη θεοδώρα, Βλόντζου Αριάδνη και Αθάνατος Φώτης και οι εκπαιδευτικοί Σαρκατζή Βασιλική και Γκάγκα Ευαγγελία. Οι χώρες της σχολικής αυτής σύμπραξης είναι: Ρουμανία, Ελλάδα, Τουρκία, Πορτογαλία, Ιταλία και Βουλγαρία. Στην συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια των μαθητών σχετικά με τον ψηφιακό εγγραμματισμό, επισκεφτήκαμε την πόλη Galati και στο πανεπιστήμιο της πόλης έγινε παρουσίαση για την δημοσιογραφία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την διαφήμιση. Περιηγηθήκαμε στον βοτανικό κήπο και παρακολουθήσαμε ταινία 3d στο Πλανητάριο. Περπατήσαμε στην παλιά πόλη της επτάλοφης Tulcea, ενημερωθήκαμε από τις τοπικές αρχές για την εκπαιδευτική πολιτική της χώρας και παρακολουθήσαμε μαθήματα στο σχολείο υποδοχής. Η ολοήμερη βόλτα στον Δούναβη με ποταμόπλοιο ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, κατά την διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για την δημοσιογραφία και για το πώς γράφεται ένα άρθρο από δημοσιογράφο την τοπικής κοινότητας.

Το σχολείο υποδοχής της Ρουμανίας ήταν εξαιρετικά φιλόξενο, διοργάνωσε άψογα την συνάντηση, φροντίζοντας να γνωρίσουμε τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα της Ρουμανίας παράλληλα με τις εργασίες του προγράμματος.

Η επόμενη συνάντηση για το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη στην Ιταλία.

 

Η συντονίστρια του προγράμματος

Σαρκατζή Βασιλική

Υποδιευθύντρια 8ου ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης