Κυριακή 17.01.2021 | Εορτάζουν: Αντώνιος, Αντώνης, Τόνης, Νάκος, Αντώνας, Αντωνάκος, Αντωνάκης, Τόνυ, Αντωνία, Αντωνούλα, Τόνια, Θεοδόσιος, Θεοδόσης, Δόσιος, Δόσης

Συμμετοχή του ΑΚΕΘ σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

ΤΟΠΙΚΑ28.05.2019 | 5:46 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει μια νέα, φιλόδοξη δέσμη μέτρων για την κυκλική οικονομία, με στόχο να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και τους καταναλωτές να κάνουν τη μετάβαση σε μια ισχυρότερη και πιο κυκλική οικονομία, όπου οι πόροι θα χρησιμοποιούνται με πιο βιώσιμο τρόπο.

Με τον όρο κυκλική οικονομία (circular economy) αναφερόμαστε στη σταδιακή δημιουργία ενός νέου παραγωγικού και καταναλωτικού μοντέλου που επιτρέπει τη χρήση των υλικών για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με παράλληλη ελαχιστοποίηση της χρήσης των φυσικών πόρων. Όσον αφορά τα μηδενικά απόβλητα (zero waste) αν και φαντάζει κάτι αδύνατο, παραδείγματα πόλεων που έχουν στηριχθεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για το ζήτημα επιτυγχάνοντας εκπληκτική μείωση του ποσοστού των αποβλήτων μέσω της αλλαγής του μοντέλου οργάνωσης, αλλά και της νοοτροπίας των πολιτών.

Το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας συμμετείχε στην δεύτερη εταιρική συνάντηση (23-24/05/2019) του Ευρωπαϊκού σχεδίου με τίτλο «Education for Zero Waste and Circular Economy- EduZWaCE» (http://www.eduzwace.eu/) που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας .

Το έργο έχει εγκριθεί στο πλαίσιο του ERASMUS+ και συγκεκριμένα της δράσης ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να διαμορφώσουν τα μελλοντικά βήματα που αφορούν όλες τις δραστηριότητες του έργου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop