Πέμπτη 30.11.2023 | Εορτάζουν: Ανδρέας, Αντρέας, Ανδρίκος, Αντρίκος, Ανδριάνα, Ανδρούλα, Ανδριανή, Αντριάννα

Συμμετοχή του ΑΚΕΘ σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

ΤΟΠΙΚΑ18.07.2018 | 7:09 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας συμμετείχε στην τρίτη εταιρική συνάντηση (09-10/07/2018) του Ευρωπαϊκού σχεδίου με τίτλο «Entrepreneurial Games  for Growing Europeans – EN.GA.G.E» που πραγματοποιήθηκε στο Foligno της Ιταλίας.

Το σχέδιο έχει εγκριθεί στο πλαίσιο του ERASMUS+ και συγκεκριμένα στο πλαίσιο της δράσης ΚΑ2 – Στρατηγικές Συμπράξεις. Το σχέδιο EN.GA.G.E στηρίζεται στη σύμπραξη εθνικών διπλών συνεργασιών που απαρτίζονται από ένα σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έναν συνεργάτη τεχνικής γνώσης από τις χώρες Ιταλία, Ρουμανία, Ελλάδα και Γαλλία.

Εκτός του ΑΚΕΘ, στο εν λόγω σχέδιο συμμετέχουν ως εταίροι: το European Grants International Academy SRL, το Instituto Comprensivo Statate Panicale, το Universitatea Din Pitesti, το Palatul Copiilor Pitesti το Conservatoire National des Arts et Métiers des Pays –de- la –Loire, το Lycée René Couzinet και το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων.

Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση των καλών πρακτικών στον τομέα της επιχειρηματικότητας εμπλέκοντας εκπαιδευτικούς και μαθητές στο σχεδιασμό και την πιλοτική εφαρμογή νέων ψηφιακών παιχνιδιών.

Στην εταιρική συνάντηση οι συμμετέχοντες προχώρησαν στην αποτίμηση της μέχρι στιγμής πορείας του σχεδίου, προγραμμάτισαν τα επόμενα βήματα που στοχεύουν στη δημιουργία δύο νέων ψηφιακών παιχνιδιών και την σύνταξη ενός σύντομου οδηγού για την ενσωμάτωση των εννοιών της επιχειρηματικότητας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του σχεδίου (http://www.engagegame.eu/) αναρτώνται περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις και τα αποτελέσματα του σχεδίου με διαρκή ανανέωση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης