Παρασκευή 19.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Συμμετοχή του Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων σε προγ/μα Erasmus+ στην Αλάνυα της Τουρκίας

ΤΟΠΙΚΑ05.06.2019 | 6:55 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην μακρινή Αλάνυα Τουρκίας είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν δύο εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου Ριζαριού και να συμμετάσχουν  σε σεμινάριο επιμόρφωσης  διάρκειας μιας εβδομάδας στα πλαίσια του προγ/τος  Εrasmus “Learning is interest and fun” 2018-2020 που υλοποιείται από το Νηπιαγωγείο Ριζαριού. Το σεμινάριο είχε ως αντικείμενο την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας στην προσχολική εκπαίδευση και συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από Ελλάδα (Νηπ/γείο Ριζαρίου), Εσθονία, Τουρκία, Ισπανία και Γαλλία.

Το πρόγραμμα είναι ένα από τα δύο Erasmus + (Τομέας Σχολικών Συμπράξεων )που υλοποιεί Νηπιαγωγείο Ριζαριού για τη διετία 2018-2020 ,ενώ οι εκπαιδευτικοί του συμμετέχουν και σε τρίτο προγ/μα Erasmus+ (κινητικότητας προσωπικού) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ένωση.

Την ευθύνη των προγ/των έχει η Δ/ντρια του Νηπ/γείου Μαγκιώση ‘Αννα η οποία είναι και η συντονίστρια για το ελληνικό σχολείο  και διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση παρόμοιων προγ/των.

Οι εκπαιδευτικοί επέστρεφαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και είναι πανέτοιμες να μεταδώσουν την αποκτηθείσα γνώση.

Το έργο δημιουργήθηκε με σκοπό  την αύξηση των δεξιοτήτων των παιδιών του 21ου αιώνα βαδίζοντας προς την κατεύθυνση της μελλοντικής παιδείας ,έχει διάρκεια 2 έτη και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ένωση σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδας ,που είναι και ο Εθνικός φορέας της χώρας μας.

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς είναι

– η αναβάθμιση της  επαγγελματική τους κατάρτισης, εμπλουτίζοντας συγχρόνως  το βιογραφικό τους σημείωμα.

– η  βελτίωση των γνώσεων και των  δεξιοτήτων   σχετικά με τη χρήση  ΤΠΕ ,σαν μέσο επικοινωνίας  και παρουσίασης

– η δυνατότητα μετά την επιμόρφωση τους να εντάξουν τις νέες εφαρμογές στην διδασκαλία ,ώστε να βελτιωθεί  η γνώση και οι δεξιότητες των παιδιών.

– η δημιουργία διδακτικού  υλικού μέσω της χρήσης του εξοπλισμού ΤΠΕ, που θα επιτρέψει  στους μαθητές να οδηγηθούν στη απόκτηση γνώσεων κι ανάπτυξη δεξιοτήτων  μέσα από ένα πιο ελκυστικό κι ενδιαφέρον περιβάλλον μάθησης .

Η δημοσίευση του κειμένου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διάδοσης των αποτελεσμάτων του έργου και γενικότερα του προγ/τος Erasmus+

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης