Πέμπτη 13.06.2024 | Εορτάζουν: Τριφύλλιος, Τριφύλιος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Συμψηφισμός επιστροφών φόρων με οφειλές από ΑΑΔΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ15.05.2023 | 5:28 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στον πρώτο κεντρικό συμψηφισμό επιστροφών φόρου εισοδήματος που προέκυψαν από τις φετινές φορολογικές δηλώσεις με οφειλές ΕΝΦΙΑ και άλλες οφειλές που έχουν, προχώρησε η ΑΑΔΕ. Με τη νέα διαδικασία οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να μεταβούν στην εφορία τους να ζητήσουν να πραγματοποιηθεί συμψηφισμός της επιστροφής με τις οφειλές που έχουν.

Οπως αναφέρουν από τη φορολογική διοίκηση, η εκκαθάριση των επιστροφών φόρου εισοδήματος θα γίνεται κεντρικά, στις περισσότερες περιπτώσεις, και όχι από κάθε εφορία ξεχωριστά. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε ταχύτερες εκκαθαρίσεις και κατ’ επέκταση στην άμεση κατάθεση των ποσών που δικαιούνται οι φορολογούμενοι στον λογαριασμό τους. Στον πρώτο κεντρικό συμψηφισμό που πραγματοποιήθηκε συμψηφίστηκαν επιστροφές φόρου ύψους περίπου 5 εκατ. ευρώ με άλλες οφειλές. Οπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της Ανεξάρτητης Δημοσίων Εσόδων, οι επιστροφές φόρων συνεχίζονται κάθε εβδομάδα για όσους φορολογούμενους δεν έχουν οφειλές στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία και έχουν δικαίωμα έκδοσης φορολογικής ενημερότητας. Με βάση τα τελευταία στοιχεία, μέχρι στιγμής 119.839 φορολογούμενοι με πιστωτικό εκκαθαριστικό έχουν μοιραστεί συνολικά το ποσό των 28,27 εκατ. ευρώ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης