Κυριακή 29.01.2023 | Εορτάζουν: Βαρσιμαίος, Βαρσάμης, Βαρσαμία, Βαρσάμω, Βαλσάμω, Βαλσαμία

Συμβουλές από το Δασαρχείο Τρικάλων για νεοσσούς κιρκινεζιών

ΤΟΠΙΚΑ22.06.2018 | 8:29 πμ

Γράφει ο/η

Αποστόλης Ζώης

Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης

Για αντιμετώπιση περιστατικών εύρεσης αδύναμων για πτήση νεοσσών κιρκινεζιών, κάνει λόγο σε σχετική ανακοίνωση,   ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Δασαρχείου Τρικάλων,  Χρήστος Κουλουκούρας, Δασολόγος με Βαθμό Α΄.

 

Πολλά περιστατικά

 

Τις προηγούμενες ημέρες, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση,  υπήρξαν πολλά περιστατικά εύρεσης από πολίτες αδύναμων για πτήση νεοσσών κιρκινεζιών. Οι περισσότερες φωλιές των κιρκινεζιών γίνονται στις στέγες των πολυκατοικιών της πόλης των Τρικάλων και η περίοδος που διανύουμε είναι αυτή της πτέρωσης και εκτέλεσης των πρώτων πτήσεων από τους νεοσσούς, για να διευκρινισθεί:

 

« Σε περίπτωση εντοπισμού νεοσσού αδύναμου για πτήση ο οποίος όμως έχει πτερωθεί (έχει δηλαδή αποκτήσει καφέ χρωματισμούς και δεν έχει εντελώς λευκό «πτέρωμα»), η ποιο ενδεδειγμένη αντιμετώπιση είναι η τοποθέτηση του σε σημείο όπου δεν μπορούν να προσεγγίσουν γάτες αλλά μπορούν να προσεγγίσουν οι γονείς του νεοσσού. Τέτοια σημεία μπορεί να είναι ένα μπαλκόνι ή ένα δέντρο. Το πιάσιμο του νεοσσού θα πρέπει να γίνει με προσοχή γιατί μπορεί να γρατσουνίσει τόσο με το ράμφος όσο και με τα νύχια του».

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να δοθούν στα τηλέφωνα:

24310 63471 (Γραφείο θήρας Δασαρχείου Τρικάλων εργάσιμες ώρες)

6944277915 (Νίκος Μάνιος Προϊστάμενος Γραφείου Θήρας Δασαρχείου Τρικάλων)

6979102941 (Δημήτρης Παππάς Αν. Προϊστάμενος Γραφείου Θήρας Δασαρχείου Τρικάλων)

6947610763 (Δημήτρης Βαβύλης Ορνιθολόγος)

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ