Κυριακή 16.06.2024 | Εορτάζουν: Μνημόνιος, Τύχων, Τίχων

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Συναισθήματα και Τέχνη στα εγκαίνια της έκθεσης «Ελλη, σ’ αγαπώ»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ27.05.2024 | 11:18 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

“Η αγάπη είναι μεγαλύτερη από την απώλεια”. Η κ. Σοφία Θεοδοσοπούλου – Διβάνη με τη φράση της αυτή έδωσε το στίγμα της έκθεσης που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Τρικκαίων και η ίδια, στη μνήμη της κόρης της Έλλης, με τον τίτλο “Ελλη, σ’ αγαπώ”. Κι αυτή η αγάπη κυριάρχησε στα εγκαίνια της έκθεσης, σε μια λιτή και σεμνή εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαΐου 2024 στους χώρους του Διδύμου Οθωμανικό Λουτρού (Μουσείο Τσιτσάνη), τρία χρόνια μετά τον απροσδόκητο χαμό της Έλλης Διβάνη.

Η καλλιτέχνιδα ασχολήθηκε με ζωγραφική και εικαστικά, δημιουργώντας έργα που εκτίθενται και δημιουργούν αίσθηση με την αισθητική τους. Το έργο και το ταλέντο της Έλλης Διβάνη ανέδειξε ο κ. Κώστας Παπαθανασίου, Καθηγητής εικονογράφησης και design, δάσκαλος της εικαστικού.

Μίλησε για το εύρος των δυνατοτήτων της, τα ευρύτερα πεδία που συνεχώς ανακάλυπτε και τις πολυσχιδείς καλλιτεχνικές της δραστηριότητες. Νωρίτερα, χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφερόμενος στο ότι η έκθεση φιλοξενείται σε χώρο που έκρυβε πόνο (ως παλιές φυλακές),και καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι “χρειαζόμαστε χώρους στους οποίους η Τέχνη να ανθίζει”. Λόγια (από) καρδιάς, με έμφαση στην προσωπικότητα και στο αποτύπωμα του έργου της Ελλης Διβάνη, απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας, μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Δημάρχου Τρικκαίων Νίκου Σακκά.

Μουσική και επιλεγμένα τραγούδια “έντυσαν” τα εγκαίνια, από τους εξαίρετους μουσικούς Ειρήνη Χαριτάκη – τραγούδι, Γιάννη Καρακαλπακίδη – ακουστική κιθάρα, Στέφανο Σεκέρογλου – βιολί.

Παρέστησαν επίσης, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μαρίνα Κοντοτόλη, η αντιδήμαρχος Δ.  Τρικκαίων, Σοφία Αλεστά, η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Δ. Τρικκαίων Εφη Λεβέντη, ο πρ. βουλευτής Μιχ. Ταμήλος, πολλοί συγγενείς και φίλοι της οικογένειας, φιλότεχνοι/ες από τα Τρίκαλα και επισκέπτες/τριες.

Την έκθεση (που θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Ιουνίου 2024) επιμελήθηκαν οι αρχιτεκτόνισσες, Σόνια Χαραλαμπίδου Ομότιμος καθηγήτρια ΕΜΠ και Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Η Έλλη Διβάνη γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1988. Από μικρό παιδί αγαπούσε τα χρώματα, τα πινέλα και τις κατασκευές. Τελειόφοιτη παρουσίασε την πρώτη δημιουργία της στο βιομηχανικού design, με τίτλο «Waves» η οποία βραβεύτηκε από την επιτροπή των καλλιτεχνών του Univercity of Keut – Kent στο Λονδίνο, από όπου αποφοίτησε.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων & Διακόσμηση, ΒΑ in Design στο ΑΚΤΟ από το 2011 έως 2014 ενώ από το 2014 έως 2016 συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές MA in Design Middlesex University.

Τα τελευταία χρόνια από το 2016 έως 2021 φοιτούσε στο P@rt Illustrations όπου η ζωγραφική, η αισθητική και οι Καλές Τέχνες την γοήτευσαν. Η φαντασία, το ταλέντο και η εργατικότητά της, της άνοιξαν τον δρόμο για τη συμμετοχή της σε ομαδικές εκθέσεις: Κύκλος Εικαστικών Τεχνών, Νέας Ερυθραίας, 2016,στην Gallery Genesis στην ομαδική έκθεση με θέμα «Κατακόκκινο ανοιχτό καρπούζι», Ιούλιος 2018 καθώς και το 2019 στην Gallery Genesis στην ομαδική έκθεση με θέμα From Greece with love Greek Souvenir, Ιούλιος 2019.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης